kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Taksim Meydanı eylemlerle dolup taştı

Yeni Haber
Türkiye'nin dört bir yanında teröre karşı gerçekleştirilen protesto eylemleri sürerken, İstanbul Taksim Meydanı da farklı çevrelerden grupların gün boyunca yaptığı protesto gösterilerine sahne oldu.

AVUKATLAR: "TERÖRÜN AYRIŞTIRICI TUZAĞINA DÜŞMEYECEĞİZ"

İstanbul Barosu'na bağlı yaklaşık 200 avukat, İstiklal Caddesi'nin Tünel mevkiinde bulunan Baro Merkezi'nden Taksim Meydanı'na kadar "sessiz yürüyüş" gerçekleştirdi. Yürüyüşe cüppeleri ve ellerinde Türk bayrakları ile katılan avukatlar üzerinde "Bölücü Terörü ve Destekleyenleri Lanetliyoruz" yazılı pankart açtı.

Taksim Meydanı'na ulaşan avukatlar, buradaki Taksim Atatürk Anıtı önüne çelenk bırakarak, şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardından kısa bir açıklama yapan İstanbul Barosu Başkanı Kazım Kolcuoğlu, "Bu sessiz yürüyüşümüz, Türkiye üzerinde oynanan oyunlara karşı bir tepkidir" dedi. Kürt ve Türklerin kardeş olduğunu ve ayrılamayacağını vurgulayan Kolcuoğlu, "Bugün burada kol kola yürüyen avukatlar, barış için kenetlenirken birbirlerinden aldıkları gücü, yurttaşları ile paylaşıp onlara örnek olacak, terörün ayrıştırıcı tuzağına düşmeyeceklerini kanıtlayacaklardır" diye konuştu.

TÜRK-İŞ, İP VE ŞİŞLİ BELEDİYESİ'NDEN ORTAK EYLEM

Bu arada, sabah saatlerinde de Türk-İş 1. Bölge Temsilciliği, İşçi Partisi (İP) ve Şişli Belediyesi'nin desteğiyle Galatasaray'dan Taksim Meydanı'na bir yürüyüş gerçekleştirildi. Ellerinde Türk bayrakları ile yürüyen yaklaşık 3 bin kişilik grup, "Türkiye uyuma Mehmetçiğe sahip çık", "Mecliste PKK istemiyoruz", "Hepimiz askeriz, silah isteriz" şeklinde sloganlar attı. Gruba, İstiklal Caddesi'ndeki esnaf ve yoldan geçen vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.

"SINIR ÖTESİ HAREKATI DESTEKLİYORUZ"


Bu arada Şişli Meydanı'nda toplanarak yürüyüşe geçen ve aralarında Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün de bulunduğu bir başka grup da Taksim Meydanı'na ulaştı. Burada saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yapacağı olası bir sınır ötesi harekatın desteklenmesi ve teröre karşı tepkinin kapsamlı bir şekilde ortaya konulması için tüm sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düştüğünü kaydetti.

Türk ulusunun bu saldırılar karşısında soğukkanlılığını yitirmemesi gerektiğine vurgu yapan Büyükkucak, "Teröre ve destekçilerine en ağır darbenin vurulması için ne gerekiyorsa yapılmalı ve milletimizin beklentilerine cevap verilmelidir. Bedeli ne olursa olsun hükümetimizin ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bu konuda alacağı her kararın sonuna kadar arkasında olduğumuzu ilan ediyoruz" dedi. Büyükkucak'ın konuşmasının ardından Hakkari'deki saldırılarda yaşamını yitiren askerlerin isimleri okundu ve okunan her isim sonrasında kalabalıktan "burada" şeklinde yanıt alındı. Grup, daha sonra sessizce dağıldı.

ÖĞRENCİLERDEN "ERMENİ DEĞİLİZ, MEHMETÇİĞİZ" SLOGANI

Öte yandan, Şişli Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi olduğu belirtilen yaklaşık 50 kişilik bir grup da Taksim Atatürk Anıtı önüne gelerek, terör eylemlerini protesto eti. Tekbir getiren ve bozkurt işaretleri yapan grup, "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" şeklinde slogan attı. Grubun taşıdığı ve üzerinde "Bir Ermeni Öldü Binlerce İnsan Yürüdü, 40 Şehit Verdik Hanginiz Yürüdü" ve "Ne Ermeniyiz Ne Hristiyan Biz Mehmetçiğiz" yazan pankartlar dikkat çekti.

(ANKA)