kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İstanbul ilk sırada

Yeni Haber
Ünlü İngiliz seyahat kitapları yayıncısı Lonely Planet, gelecek yılın seyahat modasının İslami güzergahlar olduğunu duyurdu ve listenin başına tarihi eserlerle dolu İstanbul'u koydu.

İngiltere'de ''2008 Blue List'' adıyla yayınlanan listede, İstanbul'un yanı sıra Fas'ın Fez kenti, Malezyadaki Kenyir gölü bölgesi, İspanya'daki Granada ve Tanzanya'nın Zanzibar kenti de bulunuyor.

İngiliz basınıysa Dışişleri Bakanlığının bu kentlerin bazılarıyla ilgili seyahat uyarısına rağmen, bunların en iyi İslami güzergahlar olarak tavsiye edildiğine dikkati çekti. Lonely Planet listesinde ilk 10 sırada Buhara, Keşmir ve Umman gibi kentler de yer aldı.

Listede, Orta Asya'nın en kutsal kentlerinden biri sayılan Buhara ele alınırken, kentte patlamamış mayınların büyük tehlike yarattığı ve ziyaretçilerin kamuya açık yerlerde çok dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulunuldu.

Irak'taki Kerbela'nın son derece önemli bir İslami merkez niteliği taşıdığına dikkati çeken Lonely Planet, bu kent için de tehlikelerin geçerli olduğunu işaret etti.

(AA)