kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yüzde 5.5 FDF bile kredi notunu yatırım yapılabilir seviyeye taşır

ABD'de temaslarda bulunan Devlet Bakanı Şimşek, 2008 yılı için % 5.5'e düşürülen faiz dışı fazla hedefinin Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyeye taşıyabileceğini söyledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Yüzde 5.5 FDF bile kredi notunu yatırım yapılabilir seviyeye taşır
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, geçen yıllarda toplam kamuda GSMH'nın yüzde 6.5'i olarak belirlenen, ancak 2008 yılı için yüzde 5.5'e düşürülen faiz dışı fazla (FDF) hedefinin dahi Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyesine taşıyacağını söyledi. Şimşek, politik risklere ilişkin bir soru üzerine Türkiye ekonomisinin şoklara dayanacak güçte olduğunu belirterek, gerekmesi durumunda politika yapıcıların her türlü baskıya tepkiyi vereceğini söyledi.

TÜRKİYE ANAHTAR GÜÇ
Amerika'da sözde soykırım tasarısının kongreye gelmesinin tartışıldığı dönemde Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) önemli Washington'da bir toplantı düzenledi. Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in konuşmacı olarak katıldığı toplantıda iki ülkenin ilişkilerinin önemine değindi. Amerika'nın dünyanın en büyük ekonomisi olduğunu söyleyen Şimşek, "Ancak Türkiye'de anahtar güçtür" dedi. İki ülkenin de demokratik ve birleşmiş bir Irak istediğini söyleyen Şimşek, "Ancak herhangi bir terörist grubun Irak'ta konuşlanmasını ve geçiş noktası olarak kullanmasını kabul edemeyiz" diye konuştu. TUSKON'un Washington temsilciliğinin açılışı Türk ekonominin patronlarını bir araya getirdi. Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in yanı sıra, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Başkan Yardımcısı Erdem Başçı, Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı ve Hazine bürokratları katıldı. Toplantıya katılanlar arasında Demokrat Parti Başkan Yardımcısı Lottie Shackelford, Demokrat Parti Genel Sekreteri Alice Germand, ve bir çok bürokrat da vardı.