kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
OTOBÜSTE HATIRA RESMİ Güler Sabancı, Temsa ekibi ile Brüksel’de düzenlenen fuarda hatıra fotoğrafı çektirdi.

"Avrupa'da her 10 otobüsten 1'i bizim üretimimiz olacak"

CÜNEYT TOROS BELÇİKA
Sabancı Holding Başkanı Güler Sabancı, Temsa ile bölgesel oyuncu olduklarını belirterek, "Hedefte global oyuncu olmak var. Avrupa pazarında payımız yüzde 7. Bunu yüzde 10'a çıkaracağız" dedi..
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Avrupa pazarında her on otobüsten birini üretmeyi hedeflediklerini belirterek, "Temsa, otomotivde bizim amiral gemimiz. Otobüste kendi markamızla bölgesel güç olma yolunda ilerliyoruz. Hedefimiz Kordsa gibi bu konuda da global güç olmak. Kendi markamızla otobüs üretimindeki kısa yolculuğumuzda Fransa pazarında ikinci olmamız, bu konuda fırsatlar olduğunu ortaya koyuyor" dedi. Sabancı Holding çatısı altında Adana'da otobüs üretimi yapan Temsa, Belçika'nın Kortrijk kentinde düzenlenen Busworld adlı otobüs fuarında ürünlerini Avrupa vitrinine çıkardı. Türkiye'den Otokar ve BMC ile Bursa'dan bazı üreticilerle yan sanayi kuruluşlarının de ürünlerini sergilediği fuarda bin 600 metrekarelik standla yerini alan Temsa'nın Başkanı Mehmet Buldurgan, "Burası Fransa'nın arka bahçesi gibi. Başta Fransa olmak üzere Avrupa pazarındaki payımızı daha da büyütme yolunda Busworld bize önemli açılımlar sağlıyor" diye konuştu. Çeşitli ödüllerin sahibini bulduğu fuarın açılış töreninde Temsa da "yılın en iyi üreticisi" ödülüyle payını aldı.

ZAHMETLİ AMA MEMNUNUZ'
Mechelen'deki Temsa Europe'u ziyaret edip Busworld'ün açılışına da katılan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, soruları yanıtlarken, şunları dile getirdi: "Temsa otobüste kendi markasını yaratarak 6 yıl önce zahmetli bir yolculuğa çıktı. Gelinen noktada ulaştığımız sonuç memnuniyet verici. Temsa'nın, amiral gemimiz olduğu bu sektör, bizim beş ana iş kolumuz arasında yer alıyor ve böyle olmaya da devam edecek. Toyota ile distribütörlük ortaklığımız var. Temsa ise kendi markasını yaratıp, kendine kalıcı, sürdürülebilir bir yol çizdi. Kendi tasarımını yapıyor, know how'ı var." Geçen şubat ayında Mısır'da otobüs üretmek üzere temel attıklarını hatırlatan Güler Sabancı, şöyle konuştu: "Temsa bu yatırımla bölgesel oyuncu olma yönünde önemli bir adım attı. Hedefte global oyuncu olmak var. Avrupa pazarında payımız yüzde 7. Bunu öncelikle yüzde 10' a çıkaracağız. Mısır'dan da Kuzey Afrika ve Körfez ülkelerine ihracat yapacağız."

OTOBÜSTE ÖNÜMÜZ AÇIK'
Güler Sabancı, Toyota'yla Türkiye'de üretim için yola iyi niyetle çıktıklarını, şartların daha sonra üretimde ayrılmayı gerektirdiğini vurgulayarak, şunları söyledi: "Biz Türkiye'de Toyota'nın önünü açtık. İç pazardaki satışlarda ortaklığımız sürüyor. Otobüste ise durum bambaşka. Hem Türkiye'de, hem dünyada yeni oyunculara fırsatlar görünüyor. Otobüste daha da büyümek için önümüz açık, devam edeceğiz."