kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber turu

Philips'ten Gebze'ye 50 milyon Euro yatırım
Philips Türkiye ve Ortadoğu CEO'su Fridus Vest, Gebze'deki fabrikada aydınlatma armatürü için 50 milyon Euro yatırım yapacaklarını söyledi. Philips'in yeni televizyonu Aurea'nın tanıtımı nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Vest, her zaman kârlılığını artırarak büyümeyi hedefleyen Philips'in yüzde 7 büyüdüğünü ve bu oranın Türkiye'de yüzde 20 olduğunu kaydetti. Türk Philips Tüketici Elektroniği Genel Müdürü Atilla Tüfekçi de, 2007'de Avrupa genelinde LCD'lerin yüzde 90, plazmaların yüzde 10 oranında kullanıldığını, bu oranın 2008'de LCD'de 92, plazmada yüzde 8 olarak gerçekleşmesini tahmin ettiklerini söyledi.

Erkunt en küçük traktörü üretti

Erkunt piyasanın en küçük, en az yakan ve manevra kabiliyeti en yüksek traktörü Bereket 60 Meyveci'yi pazara sundu. Fındık, zeytin, kiraz, vişne, narenciye, armut ve şeftali gibi küçük ağaçlar için tasarlanan traktör, benzerlerine göre yaklaşık yüzde 40 daha az yakıt harcıyor ve düşük beygir gücünde bile yüksek çekiş gücüne sahip bulunuyor. Bereket Meyveci'nin fiyatı, 28 bin 750 YTL.

'Kentsel dönüşüm yasası çıkarılmalı'

İstanbul'da 12-13 Kasım tarihleri arasında yapılacak Forum İstanbul Konferansı'nın tanıtım toplantısında konuşan Forum İstanbul İcra Kurulu Üyesi Işık Gökkaya, Türkiye'de Kentsel Dönüşüm Yasası çıkarılması gerektiğini belirterek, "Şu anda metrekaresi bin 200 veya 5 bin doların üzerindeki projeler satılıyor. Bu fiyatın ortasındaki projelerde durgunluk başladı. Bu ancak arsa üretimiyle çözülebilir. Bunun için de imarlı arsa üretiminin yapılabilmesi gerekir" dedi.

Hastalar da mobil imza kullanabilecek
Bankacılıkta başlayıp, belediye hizmetleri ile uygulama alanı genişletilen Mobil İmza servisi şimdide Sağlık Bakanlığı bünyesindeki Aile Hekimliği Bilgi Sistemi'nde kullanılacak. Turkcell ve Sağlık Bakanlığı'nın ortak işbirliği ile uygulanmasına başlanacak Mobil İmza, ilk kez Belek'te 2'ncisi düzenlenen E-Sağlık Kongresi'nde tanıtıldı. Cep telefonları üzerinden elektronik imza atılmasını sağlayan mobil imza ile hasta, herhangi bir nedenden dolayı, kendi aile hekimi dışında başka bir hekimine muayene olmak zorunda kalırsa aile hekimi, bilgi sistemi ve mobil imza sayesinde bu hastanın, hasta kartını ve son muayenelerini görüntüleyebilecek.

ABD'nin en eski borsası satılıyor
ABD'nin en eski borsası olarak bilinen Philadelphia Stock Exchange'in (PSE) önümüzdeki haftalarda satılabileceği bildirildi. Başta New York Borsası, Nasdaq ve yatırım bankası Goldman Sachs olmak üzere çok sayıda alıcının tarihi borsayı almak için teklif vermeye hazırlandığı belirtildi. Gelen bilgilere göre borsanın 600 milyon dolar seviyesinde alıcı bulabileceği belirtiliyor. PSE'nin büyük hissedarlarından olan Merrill Lynch, Morgan Stanley ve Citigroup'un hisse değişimi değil nakit ödemeyi tercih edecekleri gelen bilgiler arasında. PSE, 1790 yılında, Dow Jones'tan iki yıl önce kurulmuştu.
Haberin fotoğrafları