kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
TÜSİAD Başkanı Arzuhan Yalçındağ, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada Başbakan Erdoğan'a görüşlerini içeren bir rapor sunduklarını dile getirdi.

Başbakan'a yapısal reform ziyareti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve üç bakanla bir araya gelen TÜSİAD yönetimi, yapısal reformlar, global ekonomi ve AB ilgili görüşlerini anlattı..
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) yönetimi, dün akşam saatlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Görüşmede TÜSİAD, yatırım ortamı önerilerini, global ekonomiyle ilgili görüşlerini ve AB ile ilişkilerine dair önerilerini Erdoğan'a aktardı. Arzuhan Doğan Yalçındağ başkanlığındaki TÜ- SİAD heyetinde, başkan yardımcıları Pekin Baran, Ferit Şahenk ve Ümit Boyner'in yanı sıra, yönetim kurulu üyeleri Erdal Karamercan, Ethem Sancak ve Bülent Akgerman da katıldı. Başbakan yardımcıları Nazım Ekren ve Cemil Çiçek ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan da görüşmede bulundu. Yalçındağ, görüşme başlamadan önce yaptığı açıklamada "TÜSİAD olarak Başbakan nezdinde hükümeti tebrik etmeye geldik" dedi. TÜSİAD'ın ekonomiye, büyümeye odaklı bir hazırlık yaptığını ifade eden Yalçındağ, görüşmede Pekin Baran'ın yatırım ortamıyla ilgili önerilerini, Ferit Şahenk'in global ekonomi, Ümit Boyner'in de AB ilişkileri konusunda görüşlerini paylaşacağını dile getirdi.

SANAYİNİN DURUMUNU ANLATTI
Yaklaşık 2 saat süren görüşmenin ardından bir açıklama yapan TÜSİAD Başkanı Yalçındağ, "Yeni dönemde hem yapısal reformları hem de sürüdürülebilir büyüme için neler yapılması gerektiğini konuştuk" dedi. Sınır ötesi harekâta ilişkin bir konuşma yapılmadığını belirten Yalçındağ, "Türk sanayisinin içinde bulunduğu durumu anlattık. Kendi tespit ve önerilerimizi Başbakanımız ve bakanlarımızla paylaştık" diye konuştu.

SCOWCROFT İLE GÖRÜŞME
Öte yandan iki gündür Türkiye'de bulunan Türk Amerikan Konseyi (ATC) Başkanı Brent Scowcroft, dün İstanbul'da işadamlarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi. Ankara temasları sırasında Başbakan Erdoğan ile de görüşen Scowcroft'un onuruna verilen yemeği Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) düzenledi. Çırağan Sarayı'ndaki yemeğe, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, DEİK Başkanı Rona Yırcalı, aynı zamanda Türk - Amerikan İş Konseyi Başkanlığı'nı yürüten Ferit Şahenk katıldı.