kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Seyrantepe'de imzalar atıldı, GS'nin yeni stadı 2009-2010 sezonuna hazır

49 yıllığına Galatasaray'a devredilecek olan stadyum ihalesinde TOKİ ile Eren Talu-Alke Konsorsiyumu arasında sözleşme imzalandı. Hedef, stadı 2009-2010 sezonuna yetiştirmek..
Galatasaray'ın yeni stadı için yapılan ihalede, TOKİ ile Eren Talu arasında sözleşme imzalandı. Eren Talu'dan yapılan açıklamada, TOKİ tarafından gerçekleştirilen ve kamuoyunda "Seyrantepe ihalesi'' olarak bilinen, Ali Sami Yen Stadyumu'nun bulunduğu 34 bin 640 metre kare yüzölçümlü taşınmaz üzerinde kentsel sosyal altyapı alanları yapılması karşılığında, Seyrantepe arazisi üzerinde 52 bin seyirci kapasiteli, çok-amaçlı, çatısı açılır-kapanır tipte stadyum ve 4 bin 500 araçlık otoparktan oluşan spor kompleksinin yapımını kapsayan ihalede, TOKİ ile en yüksek teklifi veren Eren Talu-Alke konsorsiyumu arasında sözleşme imzalandı. Sözleşme sürecinde 18 milyon YTL tutarındaki teminatı yatıran, idareye de 12 milyon YTL'lik nakit ödeme yapan Eren Talu, sözleşmenin imzalanmış olmasından büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Eren Talu, Galatasaray camiasıyla böyle bir haber paylaşabilmenin gurur verici olduğunu vurgularken, Başkan Özhan Canaydın'ın projede çok büyük desteği olduğunu, kendisinin en kısa zamanda sağlığına kavuşmasını arzu ettiklerini belirtti. Talu, başkanın stadı zamanında teslim alacağını kaydetti.

720 GÜNLÜK SÜRE TANINIYOR
Seyrantepe arazisi üzerinde yapılacak ve 49 yıllığına Galatasaray Spor Kulübü'ne devredilecek olan stadyumun inşaatının tamamlanması için 720 günlük süre var. TOKİ'nin yer gösteriminin hemen ardından inşasına başlanacak olan stadın, 2009-2010 sezonuna yetişmesi hedefleniyor.