kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Denetimlerden niye gocunuyoruz ki!..

BU ülkedeki düzensizliklerden, yasa dışı işlerden hepimiz şikâyetçiyiz. Hepimiz yeri geldiğinde devletin yeterince etkili olmadığından şikâyet ederiz. Hepimiz denetimlerin daha sıkı, daha etkin, daha güçlü yapılmasını isteriz..
Ama başkaları için sadece..
Bize yapıldığında aşağılandığımızı, kişilik haklarımıza tecavüz edildiğini, kimliğimize yeterince saygı gösterilmediğini düşünürüz.
Bakın, son günlerde gazetelerde iki haber arka arkaya yayınlandı.
Birincisi.. Özcan Deniz kardeşim Antalya'da bayram için program yapmaya gittiği gece, Maliye denetçilerini orada görünce üzülmüş, öfkelenmiş.
"Sanki biz sanatçılar, vergi kaçırıyormuşuz gibi bir anlam çıkıyor" demiş.
Nerden baksan yanlış..
Sevgili Özcan, başka iş kollarının denetlenmediği kanısına nerden varıyor acaba?..
Kaldı ki ayni zihniyetle, Vergi Müfettişlerini iş yerinde gören Rahmi Koç'un da "Biz kaçakçı mıyız" demesi gerekmez mi?..
Yolda trafik polisinin olması, tüm milletin trafik suçlusu olduğu anlamına mı gelir?..
Havaalanındaki polis kontrolü, her yolcunun terörist olduğunu mu gösterir?..
Kaldı ki..
Geliyorum ikinci habere.. Başta Hürriyet, Milliyet, SABAH, Vatan, Akşam tüm gazetelerde yayınlandı, pazartesi günü.. Bugün Cuma.. Çıt yok..
Bayramda ünlüler Antalya'da ne almışlar?..
Madde 1. Bu işin raconunda, ekstra, o sanatçının normal ücretinin iki katıdır.
Madde 2. Bayram gibi özel durumlarda bu ücret daha da artar..
Şimdi sıkı durun.. Baş, tek, yegane divamız Bülent Ersoy Bayramda Antalya'da verdiği konserden 20 bin lira almış.. Bülent Hanım 20 bin liraya tuvalete giderse, ben kafamı keserim.
Alaturka Pop Star'da iki saat koltukta oturup üç çift laf etmek için gecede 35 bin lira alan Bülent Hanım 20 bin liraya Antalya'ya gidecek öyle mi?.. O Pop Star'da yanında oturan, ikide birde çocuk gibi azarladığı, "Assolist değil" dediği Ebru Gündeş'in dörtte birine "Peki" demek ağrına gitmedi mi?.. Ebru 85 bin.. Bülent 20 bin.. Piyasaya bak!..
Dedikodu dergilerinde resimlerini gördüm.. Bülent Hanımın o gece şovunda giydiği kıyafet sadece, nerden baksan 50 bin liradan aşağı değil..
Valla ben, bu hafta evimin bahçesinde "Yaza veda partisi" vereceğim. Bülent Hanıma derhal 20 bin lira ödemeye hazırım. Buyursun..
O gene iyi..
Hüsnülerin Hüsnüsü, 13 bin liraya üflemiş klarneti..
Emrah 12 bin liraya çıkmış sahneye.. Grup Turkuaz tümden zavallı. Onlar da 12 bin lira ama gurup 6 kişi.. Adam başı 2 bin lira için yollara düşüp bayramı ailelerinden ayrı geçirmiş çocuklar..
En feci de Coşkun Sabah.. Nerelere düşmüş benim sevgili dostum.. Yazıyla yazayım, yoksa inanmazsınız.. İki bin beş yüz lira.. Şarkı başı 100 lira.. Vah ki vah be Coşkun.. Vah ki vah!..
Siz Funda Arar 56 bin lira alırken, Seda Sayan'ın, alımı, çalımından geçilmeyen Karagümrüklünün 40 bine "He" diyeceğini düşünebilir misiniz?..
Nadide Sultan 17 bin.. Yılın süper yıldızı Ferhat Göçer 18 bin. Bu ikisinin arasında bin lira mı fark var?..
Emel Sayın.. Koca Emel.. Koskoca Emel ne hallerde.. 15 bin lira için yollara düşer olmuş.. 40 yıl önce Ankara'da Akalın Pastanesi düğünlerine çıkıyordu bu paraya, çocukken.
Ben Antalya Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütçü'nün yerinde olsam, bu sanatçıların da, onları Antalya'ya getiren otel ve tatil köylerinin de son beş yıllık defterlerine el koyar, didik didik ederim.
Özcan Deniz, bu listeleri gördü herhalde.. Peki niye çıkıp özür dilemedi o zaman, yersiz sözlerinden, ithamlarından ötürü..