kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kürtlerden PKK'ya sıfır tölerans

Yeni Haber
Türkiye'nin sınır ötesi operasyonunu gerçekleştirmesini engellemek için Iraklı Kürtlerin terör örgütü PKK'yı Kuzey Irak'tan çıkartmaları gerektiği belirtildi.

Washington Times gazetesi, başyazısında terör örgütü PKK'yı Kürt bölgesel yönetiminin durdurması gerektiğini vurgularken Kürtlerin PKK'ya "sıfır tölerans" politikasını uygulamalarının şart olduğunun altını çizdi.

Bush Yönetimi'nin yakınlığı ile bilinen Washington Times gazetesi, "PKK'yı Kuzey Irak'tan çıkartmak" başlıklı başyazısında "Türkiye'nin Kuzey Irak'ı işgalinin jeopolitik bir kabus" olacağını belirtti. Buna karşın PKK'nın bertaraf edilmesi gereken bir "tehdit" oluşturduğunu da ifade eden gazete, şu yorumu yaptı:

"Bir Türk işgalinin önlenmesi için PKK'nın etkisiz hale getirilmesi şart. Hiç kimsenin, Başbakan Nuri El Maliki'nin başkanlığındaki Bağdat hükümetinden pek bir beklentisi yok. Eğer PKK durdurulacaksa bunu Kuzey Irak'taki Kürt bölgesel yönetimi yapmalı."

Buna karşın Kürt bölgesel yönetiminin böyle bir adım atmaya hazır olup olmadığının belli olmadığını belirten gazete, Yönetim yetkililerinin ise, PKK'nın Türkiye'ye yönelik saldırılarını durduracak güçlerinin bulunmadığını savunduklarını yazdı.

The Washington Times, PKK'nın varlığının tüm onurlu Iraklıların ve Türklerin çıkarlarına zarar verdiğini vurgulayarak "Uzun vadede Kürt bölgesel yönetiminin, topraklarında terörist örgütlere karşın sıfır tölerans politikasını benimsemeli. Bu da, Türk ordusunun sınırın kendi tarafında kaldığını sağlamanın en iyi yoludur" değerlendirmesini yaptı.

(ANKA)