kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

ABD'de hava artık Türkiye'den yana

DIŞ HABERLER
Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'nin, Ermeni tasarısının geleceğinin belirsiz olduğunu söylemesinin ardından ABD gazeteleri de "Genel Kurul'dan geçemez" yorumunu yaptı..
ABD'de Ermeni tasarısına yönelik destek gerilerken, Washington gelen açıklamaların da rengi değişiyor. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin önceki gün, Dış İlişkiler Komitesi'nde kabul edilen Ermeni 'soykırım tasarısı'nın geleceğinin belirsiz olduğunu ilk kez açıklamasının ardından Kongre'deki ''Türk dostluk grubunun'' kurucusu olan Demokrat Parti Florida Milletvekili Robert Wexler de, Ermeni tasarısının, Temsilciler Meclisi gündemine getirilmemesini ya da getirilirse, bugün itibariyle geçmemesini beklediğini söyledi.

'NE OLACAĞI BELLİ DEĞİL'
New York Times gazetesi de Demokratlar ve Cumhuriyetçilerin ''Türk liderleri kızdırmamak için'' tasarıya verdikleri desteği çekmeye başladığını ve tasarının akıbetinin belli olmadığını vurguladı. Gazetedeki habere göre Yahudi milletvekillerinin tasarıya destek verip vermeme konusunda ikiye ayrıldığını belirten Demokrat vekil Adam B. Schiff, "Ortak nokta yok" dedi. Türkiye'nin Irak'ta ABD'ye verdiği lojistik desteği hatırlatan Demokrat vekillerden Steve Cohen ise, tasarıya verdiği desteği neden çektiğini şöyle açıkladı:

'GERÇEK HAYAT BAŞKA'
"Ermenilerin ataları için giriştiği çabaya saygı duyuyorum. Ancak, gerçek hayat başka. Ülkeniz için bazen kalbinizin değil aklınızın dediğini yaparsınız." Florida milletvekili Demokrat Alcee L. Hastings de 'soykırım tasarısı'na karşı çıkma gerekçesini, "Biz kazandığımızda zafer başkaları kazandığında ise katliam oluyor. Ülkenin her tarafında Amerikan yerlileri, kovalandı, yerlerinden edildi. Ancak şu ana kadar hiç kimse onlardan özür bile dilemedi" sözleriyle dile getirdi. John Tanner ise, "Bu tasarı ne Türkiye ne de Ermeniler hakkında. Benim düşünceme göre, her şey ABD'nin bu tasarıyla Irak'taki çatışmaya hızlı bir çözüm getirmeye çalışması ile ilgili" dedi. New York Times ile benzer görüşlerin yer aldığı Los Angeles Times gazetesi de "Tasarıya bugün itibariyle 55-60 Demokrat Partili milletvekili karşı. Ermeni tasarısı bugün gelirse, genel kuruldan geçmez" dedi.