kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Talabani: Türklerin Irak'ta askeri üsleri var

Yeni Haber
Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, "Türkiye'nin Kuzey Irak'a yönelik bir operasyonu çok kişinin ölmesine sebep olur dedi.

Fransız Le Figaro Gazetesi'ne açıklamada bulunan Talabani, Kuzey Irak'a yönelik bir operasyon çok fazla insanın ölümüne sebep olur. Türkiye'nin sınır ötesi harekattan önce siyasi çözüm yolu bulunmasını bekleyeceğine inanıyorum" diye konuştu.

ABD, Türkiye ve Irak arasındaki üçlü komitenin sınır güvenliği konusunda devreye girmesinin yararlı olabileceğine işaret eden Talabani, "PKK'nın dünyayı algılayışının değişmesi gerekiyor. Artık Che Guevara dönemi bitti. Ben PKK'ya gidin Türk parlamentosundaki demokratik tartışmaya katılın diyorum" dedi.

Türkiye'nin kendilerini PKK'ya yardım etmekle suçladığını ifade eden Irak Devlet Başkanı Talabani, "Bunun doğru olmadığını aksine Kuzey Irak Bölgesinde Türk ordusuna dört adet üs sağlayarak Türkiye'ye yardımcı olduklarını" söyledi.

Talabani, "Türkiye Zaho veya Dohuk gibi kentleri istila etmeye kalkarsa, Kürtler buna karşı koyar, Amerikalılar bizi engelleyemez. Eğer Türkler sınırdaki dağlarda operasyon yaparsa, iki taraftan da çok ölen olur ve bu operasyonların da Türkiye'nin yararına olacağına inanmıyorum" diye konuştu.

(ANKA)