kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Hilmi Güler

Kaz Dağı'ndaki altın aramasına inceleme

ANKARA
Bakan Güler, "Böyle bir yanlışlığa izin vermeyiz. İptal de edebiliriz. Yanlışlık yapan, eksiklik yapan hepsi denetimden geçiyor" dedi..
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Kaz Dağı'nda altın arama çalışmalarında doğaya zarar verip vermediğinin araştırılacağını, gerekirse ruhsatların iptal edileceğini açıkladı. Güler, NTV'nin canlı yayınında. Kaz Dağları'nda altın arama çalışmaları konusunda kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini öne sürdü. Güler "Bir arama ruhsatı var, bir de işletme ruhsatı var. Arama ruhsatıyla bazı çalışmalar yapılıyor. Aramada siyanür kullanılmıyor. Bu söz konusu değil. Kaz Dağı delik deşik ediliyor ifadeleri var. Bir su bardağının çapı kadar aşağı iniliyor, numune alınıyor. 17 sondaj yapılacak. Toplamı 1 metrekare bile yapmıyor" dedi. Güler çevre ve diğer şartlar açısından herhangi bir yanlış uygulamaya rastlanırsa derhal ruhsatların iptal edileceğini söyledi. İnceleme için talimat verdiğini belirten Güler, "Böyle bir yanlışlığa izin vermeyiz. İptal de ederiz. Yanlışlık yapan, eksiklik yapan hepsi denetimden geçiyor." dedi. "Konu altın olunca ortalık karışıyor" diyen Güler, altın konusunda Türkiye'nin zenginliğini istemeyen dış kaynaklı grupların etkin olduğunu iddia etti.

GÖREVLİLER BÖLGEDE
Çevre ve Orman Bakanlığı da Kaz Dağı'nda inceleme başlattı. Çan, Bayramiç ve Ayvacık ilçelerinde inceleme yapan görevliler, altın arama ve sondaj çalışmalarının yapıldığı yerleri gezerek, rapor tuttular. İncelemeler, kameraya da kaydedildi. Köyüler de endişelerini dile getirdi. ÖDP lideri Uras, maden arama çalışmalarını TBMM gündemine getirerek, Çevre ve Orman Bakanı'na "Anayasa Mahkemesi'nde dört yıldır iptal davası süren Maden Yasasının gözden geçirilmesi düşünülmekte midir?'' diye sordu.
Haberin fotoğrafları