kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Çorum merkeze bağlı Acıpınar köyünde Sarmaşık ailelerinin kavgasında kan aktı. Tarladaki cesetler görenleri dehşete düşürdü.

Kadın hâkimin önünde 4 ceset

Erol TAŞKAN SABAH
Çorum'da akraba iki ailenin tarladaki suyu paylaşma kavgası kanlı bitti. Kadın hâkimin keşif yaptığı sırada silahlar patladı. 4 kişi öldü, mahkeme kâtibi yaralandı..
Çorum merkez Acıpınar köyünde yaşayan Niyazi ve kardeşi Gencer Sarmaşık kendilerine ait tarlada yaptıkları sondaj çalışmasıyla çıkan suyu uzun süre önce evlerinde içme suyu olarak kullandı. Ancak, 6 ay önce amcalarının oğulları olan Başaran (44) ve Adem Sarmaşık'ın da bu sudan kullandığını fark etti. Bunun üzerine iki taraf arasında tartışma yaşandı ve mahkemelik oldular. Niyazi ve Gencer kardeşler suyun kendi tarlalarından çıktığını belirterek, olay yerinde keşif yapılmasını istedi.

HASIMLAR AKRABA
Önceki gün saat 17.00 sıralarında 2. Asliye Hukuk Mahkemesi kadın hâkimi Süreyya Armutçu ile mahkeme katibi Yusuf Nakkaş köyde keşif yaptıkları sırada Başaran ile amcasının oğlu Gencer Sarmaşık arasında tartışma çıktı. Gencer Sarmaşık, kardeşi Niyazi Sarmaşık ile birlikte amcasının oğulları Başaran ve aynı zamanda eniştesi olan Adem Sarmaşık, anneleri Akgül (70) ve gelini Döne Sarmaşık (44) ile mahkeme kâtibi Yusuf Nakkaş'a tabancayla ateş etti. Başaran, Adem, Akgül ve Döne Sarmaşık olay yerinde yaşamını yitirdi. Kâtip Yusuf Nakkaş (27) ise Çorum Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Ölenlerden Döne Sarmaşık'ın, Niyazi ve Gencer Sarmaşık'ın kızkardeşleri olduğu ve amcalarının oğlu Adem ile evli olduğu öğrenildi. Bu arada ölenlerin vücutlarında bıçak darbesi de olduğu belirtildi.

HÂKİM FENALAŞTI
Gözlerinin önünde 4 kişi öldürülen hâkim Süreyya Armutçu'nun (41) olay sırasında canını kurtarmak için aracına sığındığı ve fenalık geçirdiği öğrenildi. Kadın hâkim hastaneye kaldırıldı. Cinayet sonrası jandarma ekipleri köyde geniş çaplı güvenlik önlemleri alırken, olaydan sonra kayıplara karışan Niyazi ve Gencer Sarmaşık jandarma tarafından suç aleti tabanca ve bıçak ile birlikte saklandıkları evde yakalandı. Daha sonra ölenlerin kardeşi olduğu belirtilen Himmet Sarmaşık da gözaltına alındı. Olayda iki tabanca kullanıldığı belirlenirken, bu silahlara el konuldu. Ölen 4 kişi, yoğun güvenlik önlemleri altında köyde dün öğle vakti düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

"GÜVENLİK İHMALİ YOK"
Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Canip Yetişir, tespit sırasında herhangi bir güvenlik ihmali olup olmadığı yönündeki soruya, "Hasımsız konularda mahkeme tedbir talebinde bulunmayabilir. Bu olayda söz konusu başvurucu, suyun kendi tarlasından çıktığının tespiti için müracaat etmiştir. Olayda hasım bulunmadığı için mahkememiz tedbir talebinde bulunmamış. Bu tür tespitler tüm köylerimizde yapılan rutin tespitlerdir" dedi. Yetişir, hiçbir konunun insan öldürme gerekçesi olamayacağını ifade etti.