kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Beşağaç katliamını PKK yaptı"

ANKA
Yeni Haber
TBMM İnsan Hakları Komisyonu, 29 Eylül günü Şırnak'ın, Beytüşşebab ilçesine bağlı Beşağaç köyünde silahlı saldırı sonucu öldürülen 12 vatandaş hakkında yerinde yaptığı inceleme raporunu açıkladı.Komisyon yerinde yaptığı incelemeler sonucunda, katliamın PKK terör örgütü tarafından yapıldığı sonucuna vardı.

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, Başkanvekili Mehmet Ekici, Sözcü Abdurrahman Kurt ve üyeler Melik Ecder Özdemir ve Akın Birdal'dan oluşan komisyon Beşağaç köyünde yaptığı inceleme alt komisyon raporunu açıkladı.

Komisyon Sözcüsü Kurt tarafından açıklanan raporda, 12 vatandaşın hayatını kaybettiği katliamın sorumlularını PKK olarak gösterdi.

Komisyon raporunda şu görüşlere yer verdi:

"Olayın tanıkları tarafından verilen ifadelerde de gördükleri birkaç saldırganın, bildikleri PKK militanı kılığına benzer giyindikleri yer almıştır. Tüm ifadelerde, saldırının PKK terör örgütü tarafından gerçekleştirildiği kanaati dile getirilmiştir. Beşağaç köyünün, konumu itibariyle yeterli güvenlik önlemlerinin alınmadığı, köyün güvenliğinin köyde bulunan korucular ve gönüllü korucular tarafından sağlandığı gözlenmiştir."

Bu arada DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal ise hazırlanan rapora karşı görüşlerini bildirdi. Buna göre Birdal'ın karşı görüşünde şu ifadelere yer verildi:

"Serbest ve güvenli bir ortamda inceleme yapma imkanı sağlanamamıştır. Yetkililerle yapılan görüşmelerde bir kanaat bildirmelerine karşın ikna edici bir delil ve belge sunamamışlardır."