kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Esad: K. Irak'taki terör ABD kaynaklı

Ankara'da bulunan Suriye Devlet Başkanı Başar Esad'dan sınır ötesi için destek mesajı: Türkiye'nin terörle mücadele için aldığı kararlar, meşru hakkıdır..
Başkent Ankara'da tezkerenin kabul edilmesi ile birlikte sınır ötesi operasyon için düğmeye basılırken, bir zamanlar Türkiye'nin PKK terörü yüzünden savaşın eşiğine geldiği Suriye'den sınır ötesi operasyon için tam destek. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ilk resmi konuğu olarak Türkiye'de bulunan Suriye Devlet Başkanı Başar Esad, "Türk hükümetinin teröre ve terör faaliyetlerine karşı gündemine aldığı kararları destekliyoruz'' dedi. Esad, terörle mücadeleyi "Türkiye'nin meşru hakkı olarak kabul ettiklerini" de vurguladı.

EKSELANS YERİNE ZATİALİLERİ
İki cumhurbaşkanı resmi görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Törenler sırasında yabancı konuklarına "Ekselansları" diyen 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in aksine Gül, "Zatialileri" ifadesini kullandı. Esad ise Irak'taki terör eylemlerinden "işgal kuvvetleri" nin birinci derecede sorumlu olduğunu savundu.

GÜL: TÜRKİYE KARARLI
"Türkiye, Irak'tan kaynaklanan PKK terör eylemlerine karşı mücadelede kararlıdır" diyen Abdullah Gül ise, Irak'tan da terörizmle mücadele konusunda uluslararası hukuk çerçevesindeki yükümlülüklerinin yerine getirmesini beklediklerini söyledi. Gül, Esad'a "insan hakları ve demokratikleşme reformlarının sürmesi" için Türkiye'nin her türlü desteğe hazır olduğu mesajını da verdi.

KADEHLERE PORTAKAL SUYU
Suriye Dışişleri Bakanı Velid el Muallim ile Dışişleri Bakanı Ali Babacan da, iki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesine dönük mutabakat zaptına imza attı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konuğu onuruna verdiği öğle yemeğinde iki devlet adamı şampanya kadehi içindeki portakal suyuyla kadeh kaldırdı. Yemeğe Meclis Başkanı Köksal Toptan ve Başbakan Tayyip Erdoğan da katıldı. Davette, isteyenler için şarap da hazır bulunduruldu.