kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Öğretmenler Günü'nde 10 bin sözleşmeli öğretmen atanacak

Yeni Haber
Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde, 2007 yılı için bakanlığa ayrılan 40 bin öğretmen kadrosundan son kalan 10 bin sözleşmeli öğretmenin atanması planlanıyor.

Bakanlık'tan alınan bilgiye göre, atamalar için özellikle 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün belirlendi ayrıca başvurular ve teknik düzenlemeler uzun sürdüğü için de bu tarih uygun bulundu.

Öğretmen adayları başvurularını, daha sonra belirlenecek tarihten itibaren internet üzerinden yapabilecek. Başvurular değerlendirildikten sonra atamalar MEB Başöğretmen Salonu'nda bilgisayar kurasıyla gerçekleştirilecek.

Törene, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması bekleniyor.

En fazla İngilizce, bilgisayar ve sınıf öğretmenliği branşlarına ihtiyaç olduğu belirtilirken, vekil öğretmenlerin boş kalan yerlere atanmasıyla, derslerin boş geçmesinin engellendiği kaydedildi.

Bakanlık, 2007 yılı için kendisine ayrılan 40 bin öğretmen kadrosunun, 10 binini kadrolu öğretmen olarak şubat ayı içinde, 10 bini sözleşmeli, 10 bini kadrolu olmak üzere 20 bin öğretmeni ise ağustos ayında atamıştı.

Öğretmenler gününde yapılacak 10 bin sözleşmeli öğretmen ataması ile 40 bin kadro tamamlanmış olacak.

ANKA