kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haluk Koç CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıkladı

Yeni Haber
CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç, 2008 yılında yapılacak CHP Olağan Kurultayında genel başkanlığa aday olacağını açıkladı.

Koç, aralarında eski Grup Başkanvekili Ali Topuz'un da bulunduğu 6 milletvekili, bazı Parti Meclisi üyeleri ve eski milletvekilleri ile partililerin de katıldığı bir toplantıda konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

''CHP'nin üst yönetiminin baskıcı ve antidemokratik uygulamaları nedeniyle temel niteliklerinden hızla uzaklaştığı'' görüşünü savunan Koç, Türkiye'nin geleceği için CHP'de yenilenmenin zorunlu olduğunu söyledi.

Çağdaş bir Türkiye için CHP'nin bir an önce iktidar seçeneği olması gerektiğini ifade eden Koç, son seçimlerin toplumda, ''AKP iktidarının alternatifinin bulunmadığı kaygısını yarattığını'' söyledi. CHP'nin 2008 yılında yapılacak kurultayının büyük önem taşıdığını anlatan Koç, ''Halkımızla birlikte ilericiliğimizle, demokratlığımızla, sivil ve solcu duruşumuzla CHP'yi demokratikleşmek, güçlendirmek ve iktidar yapmak için yola çıkıyoruz'' diye konuştu.

Koç, CHP'nin son dönemde ''sağa açılma gibi büyük bir çaresizlik içine sürüklendiğini'' öne sürerek, 22 Temmuz seçimlerinin ardından hiçbir şey olmamış gibi yola devam edilemeyeceğini kaydetti.

Haluk Koç, CHP'nin yenileşmesine destek olmak, Türkiye'yi adalet, özgürlük, eşitlik, demokrasi ve barış içinde yaşanacak bir ülke haline getirmek için herkesin desteğini isteyerek, kurultayda CHP Genel Başkanlığına aday olacağını açıkladı.

AA