kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
23 yıldır yoga yapan Fadıllıoğlu Yoga Şala'nın bahçesinde huzur buluyor.

Zeynep Fadıllıoğlu'nun yaşadığı İstanbul

Şu sıralar yeni bir otel ve cami projesi üzerine çalışan mimar Zeynep Fadıllıoğlu İstanbul'da sık sık gittiği özel mekanlarına bir kez de yanında Home Art dergisiyle birlikte uğradı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Zeynep Fadıllıoğlu'nun yaşadığı İstanbul
Sinbin Cafe
Sinbin Cafe'den içeri girdiğimizde farklı ve rahat bir atmosfer bizi karşılıyor. Bu atmosferin mimarı Zeynep Fadıllıoğlu, dekorasyonunu kendisinin yaptığı Sinbin'i özellikle kahvaltı için tercih ettiğini çünkü pek çok kişinin aksine kendisinin şehrin sakin saatlerinden keyif aldığını anlatıyor. Ünlü mimar misafirlerini de mutlaka Sinbin'de ağırladığını söylüyor. Eğer, yolunuz Akmerkez'e düşerse öğle yemeği için Sinbin'e mutlaka uğramalısınız.

Yoga Şala
Yeşil bir arazi içinde yer alan Yoga Şala'nın yurtdışından hocalar getirdiğini, bu yüzden de burayı tercih ettiğini anlatan ünlü mimar, 23 yıldır yoga yaptığını söylüyor. Nişantaşı ve Etiler'de şubesi bulunan Yoga Şala'da yoga dersleri dışında farklı programlara katılabilirsiniz. www.yogasala.com

Remzi Kitabevi
Zeynep Fadıllıoğlu, dünyanın her yerinden farklı türlerde kitaplar aldığını söylüyor. "İstanbul'da gittiğim birçok kitapçı var, bunlardan bir tanesi de Akmerkez Remzi Kitabevi" diyen ünlü mimar, kitabevine girince ilk olarak sanat üzerine yazılmış kitaplara yöneliyor ve mesleği gereği her tür kitapla ilgilendiğini ve onlardan beslendiğini söylüyor.

Gültekin Antik
İstanbul'daki neredeyse tüm antikacıları takip eden Zeynep Fadıllıoğlu, Ortaköy'deki Gültekin Antik'i çok beğeniyor. Gültekin Antik, 1985 yılında Fehmi Gültekin tarafından kurulmuş. Çeşitli yerlerden toplanan iç dekorasyon ve bahçe objeleri mekanın ürün yelpazesini oluşturuyor.

City Farm
Organik beslenmeye dikkat ettiğini ve alternatif sağlık yöntemlerine düşkün olduğunu anlatan Fadıllıoğlu, bu konudaki tek adresinin Etiler City Farm'a olduğunu söylüyor. 2000 yılında kurulan City Farm'da çevre kirliliğinden uzak, genetik yapısıyla oynanmamış tohumlardan elde edilen ürünler bulunuyor. Ayrıca buradan atıştırmalık kuruyemiş de alabilirsiniz.

Nahide Büyükkaymakçı
Zeynep Fadıllıoğlu, birbirine benzeyen tasarımları sevmediğini, özgün işler aradığını söylerken, Nahide Büyükkaymakçı'nın mağazasındaki çalışmaları çok beğendiğini de sözlerine ekliyor. Nahide Büyükkaymakçı, çantadan aydınlatmaya kadar deri ile yapılabilecek her türlü şeyin bulunduğu mağazasını Çukurcuma'da dört ay önce açmış.
Haberin fotoğrafları