kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

İşkembe çorbası

İşkembeyi 1 limon sıktığınız sıcak suda 2 saat beklettikten sonra kazıyarak bolca yıkayın. Daha sonra düdüklü tencereye bol su koyup, yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişirdiğiniz işkembeyi çıkartıp, et tahtasında küçük küçük doğrayın. Bir tasın içinde unu, yumurtayı, yoğurdu, tuzu, bir limon suyunu iyice çırpın. Üzerine işkembenin suyundan ilave ederek ılıtarak terbiyeyi hazırlayın. Ayrı bir tencereye aldığınız işkembe suyuna, önceden ılıtarak hazırladığınız terbiyeyi karıştırarak yavaş yavaş ilave edin. Etleri de ekleyip, 15 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alın. Dövülmüş sarmısak ve sirkeyle hazırladığınız sosla birlikte çorbayı sıcak olarak servis yapın.

MALZEMELER 8 kişilik
*
1 kg. işkembe (koyun)

* 2 adet yumurta

* 2 adet limon

* 3 diş sarmısak

* 1 kahve fincanı sirke

* 2 çorba kaşığı un

* 2 çorba kaşığı yoğurt

* Tuz

* Karabiber