kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Artık müzik evde yapılacak internette pazarlanacak

Bülent İPEK/MAGAZİN
Amatör müzisyenler, şarkılarını internete yükleyip, orada pazarlayacak. Şarkısı çok satan kişi, albüm yapma fırsatı kazanacak..
Son yıllarda, krizde olan müzik sektörü albüm satışlarının azalmasıyla gün gittikçe daha da küçülüyor. Yaşanan krizi aşma yollarını araştıran Pasaj Müzik, farklı ve yenilikçi bir iddia ile Pafil adlı bir internet platformu kurdu.

Evde kayıt
Müzik tüketicisinin, sadece ekonomik nedenlerle albüm almadığına inanmayan ve yeni alışkanlığın internetten müzik satın almak olduğunu düşünen şirket; bu yüzden fiziki albüm satma ısrarından vazgeçti. Artık ev ortamında kaydedilip, çoğaltılan şarkıların satış yapacağını düşünen Pasaj Müzik, önümüzdeki yıllarda müzik ekonomisinin bu şekilde büyüyeceği iddiasında. Bu da gelecekte daha fazla şarkı ve şarkıcının ortaya çıkacağı anlamına geliyor. www.pafil.com adresli internet sitesine girenler; evde ya da stüdyoda kendi imkanları ile kaydettikleri şarkılarını, milyonlarca dinleyiciye anında ulaştırabilecek. Ayrıca yüklemiş oldukları şarkıların cep melodi satışlarından kazanç elde edebilecekler. Hatta, dinleyicilerden ilgi gördükleri ve şarkıları çok sattığı takdirde albüm sahibi de olabilecekler.
Haberin fotoğrafları