kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Filmin Safranbolu’da çekilen ilk sahneleri, savaşın acı gerçekleri yerine gençlerin birlik ve beraberliğine dikkat çekiyor.

Zafer uğruna donan çocukların hikâyesi!

MEHMET ÇALIŞKAN MAGAZİN
Vatanları için canını feda eden kahramanları konu alan filmler arasına, 1915 yılında Van'da donarak ölen 120 çocuğun öyküsü de ekleniyor. Çekimlerine Safranbolu'da başlanan '120' adlı filme, Van'da devam edilecek..
İLİŞKİLİ HABERLER
Zafer uğruna donan çocukların hikâyesi!
Türk Sineması'nda son yıllarda büyük ilgi gören tarihi filmlere, bir yenisi daha eklendi. Geçtiğimiz sezon gösterime giren 'Son Osmanlı-Yandım Ali' ve 'Eve Giden Yol-1914'ün ardından; Van'da askerlere cephane taşırken donarak ölen çocukları konu alan '120' adlı filmin çekimleri de başladı. '120', Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 400 bin YTL destek aldı.

Bin kişilik figüran ordusu
Murat Saraçoğlu ile Özhan Eren'in yönettiği '120'de başrolleri; Özge Özberk (Münire), Cansel Elçin (Süleyman Teğmen), Burak Sergen (Sermet Bey), Emin Olcay (Cemal Müdür) ve Oytun Öztamur (Mehmet) paylaşıyor. Filmde ayrıca yaklaşık bin kişilik figüran ekibi de rol alıyor. Filmin yönetmenlerinden Özhan Eren, geçtiğimiz yıl 'çok satanlar listesi'nde yer alan 'Sarıkamış'a Giden Yol' adlı yakın tarih araştırma kitabının da yazarı. 'Kara Tren', 'Turnalara Tutun da Gel' gibi türkülerin de bestecisi olan Eren, '120'nin senaryosunu da kaleme aldı. Çekim öncesi hazırlıkları 3 yıl süren '120'nin ilk görüntüleri, Safranbolu'da çekildi. Filmin büyük bölümü ise Van'da çekilecek. Ekip, Van'a gitmek için yoğun kar yağışını bekliyor.
Haberin fotoğrafları