kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Doktoru da mühendisi de oyuncu olma sevdasında

Yapımcıları yeni yüzlerle tanıştıran Tümay Özokur: Sektördeki canlılık, meslek ve kariyer sahibi insanları da oyunculuğa yöneltti. Mühendisler de öğretmenler de hobi olarak rol kesmek istiyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Doktoru da mühendisi de oyuncu olma sevdasında
Dizi ve reklam sektörü büyüdükçe oyunculuk 'hayal' olmaktan çıktı! Sayıları hızla artan cast ajanslarının katalogları da farklı meslek grubundan oyuncu adaylarıyla doldu.

Günde en az 40 başvuru
Pek çok dizi ve reklam filmine yeni yüzler bulan cast ajansı sahibi Tümay Özokur, "Oyuncu olmak isteyenlerin sayısı yüzde 80 arttı" diyerek, yaşanan değişimi şöyle anlattı: "Bir markanın yüzü ya da sesi olmak, ekranda kendilerini görmek ayrıca kazançlarını zevk aldıkları bir işle artırmak; kariyer sahibi insanların yeni hobisi oldu. Bankacı, doktor, mühendis, öğrenci ve öğretmenler İstanbul'da sayıları 50'ye ulaşan cast ajanslarına akın etmeye başladı. Eskiden yeni yüz bulmakta zorlanırdım ama artık iş güç sahibi, belirli bir sosyal konumu olan insanlar da oyuncu olmak istiyor. Sektör iyice renkleniyor." Başvuruların artık internet üzerinden yapıldığına dikkat çeken Tümay Özokur, "Kadınlar, erkeklere göre bu işlere daha meraklı. Türkiye'nin her yerinden hatta yurtdışından günde en az 30-40 başvuru alıyorum" dedi.