kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Cinayet gibi kazaya 29 bin YTL tazminat

Ercan SARIKAYA SABAH
Polis babasının silahıyla arkadaşını öldüren E.A.'nın ailesi hakkındaki ceza davası düştü. Tazminat davasında ise 29 bin YTL ödenmesine karar verildi..
İstanbul Avcılar'da 2002 yılında meydana gelen olayda 5 yaşındaki E.A., polis olan babası Mahmut A.'nın balkonda bıraktığı silahıyla oyun oynarken oyun arkadaşı 5 yaşındaki Bilge Okur'u başından tek kurşunla vurdu. Kanlar içinde kalan küçük kız, E.A.'nın babası tarafından hastaneye kaldırıldı. Ancak minik kız tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. E.A. 11 yaşından küçük olduğu için yargılanmazken Küçükçekmece Cumhuriyet Savcılığı, baba Mahmut A. hakkında "tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermek" suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

14 AY GEÇİNCE
İddianamede, memurun görevinden dolayı silaha olan düşkünlüğünü oğluna da aktardığı belirtilerek, 5 yaşındaki E. A.'yı rahatlıkla doldur-boşalt yapabilir hale getirdiği belirtildi. Bilge Okur'un oyun oynamak için polis memurunun evine geldiği ve E. A.'nın tetiğini düşürdüğü tabancadan çıkan kurşunun küçük kızın ölümüne neden olduğu ifade edildi. Ancak Küçükçekmece 2. Asliye Ceza Mahkemesi olayda babanın tedbirsizliğinin ve dikkatsizliğinin olmadığını, sadece silahın 15 yaşından küçük çocuğun eline geçmesine engel olmadığı için suçlu bulunduğuna karar verdi. Bu tür suçlarda ise zaman aşımı süresinin 1 yıl olduğu belirtilerek olay tarihinin üzerinden 14 ay geçtiği için dava düştü. Yargıtay da zaman aşımı kararını 2005'te onadı. Okur ailesinin 30 bin YTL'lik tazminat davası ise olaydan 5 yıl sonra Küçükçekmece 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nce karara bağlandı. Mahkeme Bilge'nin hayatı için ailesine, polis memuru Mehmet A.'nın 29 bin 916 YTL tazminat ödemesine karar verdi. Polis baba kararı temyiz etti.

'GERİ GETİRMEZ'
Anne Gülşen Okur, "Zaten ceza davası düşünce adaletsizlik oldu. Şimdi para vermişler umurumda değil. O zaman 5 yaşında olan çocuk şimdi 10 yaşında ama benim kızım bir daha hiç olmayacak" dedi. Anne Okur olaydan 14 ay sonra gönderilen Adli Tıp raporunda silahın tetik tertibatının arızalı olmadığı, tetik düşürmenin kişinin becerisine ve gücüne bağlı olduğu, 5 yaşındaki bir çocuğun bu silah ile ateş edip edemeyeceğine ancak tatbikat yaptırılarak karar verilebileceğinin belirtilmesine rağmen tatbikat yaptırılmamasına dikkat çekti.
Haberin fotoğrafları