kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

''15 dakikada tecavüz'' AİHM'de

Yeni Haber
Almanya'da çalışan Adanalı Öznur T, 7 yıl önce zehinsel engelli kızına tecavüz ettiğini ileri sürdüğü, ancak ''15 dakikada tecavüz olmaz' savunmasıyla beraat eden zanlı için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) vereceği kararı bekliyor.

Öznur T. (51), 2001 yılında Almanya'dan izinli olarak geldiği Türkiye'de, ablasının görümcesi Ayşe Ç'nin kayınbiraderi Fevzi Ç'nin, kızı Serap K'ye (31) tecavüz ettiğini ileri sürdü.

Öznur T, 1974 yılında evlendiği gurbetçi eşi Halil T. ile 1985 yılında Almanya'ya yerleştiğini, ancak 3 çocuk sahibi olduktan sonra 10 yıl süren evliliğini ''şiddetli geçimsizlik'' nedeniyle boşanarak sona erdirdiğini ifade ederek, bundan sonra yaşadıklarını şöyle anlattı:

''En küçüğü 19 yaşında olan 3 kızımla Almanya'da yaşamayı sürdürürken, 2001 yılında, zihinsel engelli kızımı yanıma alarak Türkiye'ye izinli olarak geldim. Bu izin, hayatımı karartan en acı olayı yaşamama neden oldu.

Türkiye'ye geldiğimde hiç kimseye yük olmamak için Adana'da bir ev kiralamıştım. Ablamın görümcesi Ayşe Ç. ve onun kayınbiraderi Fevzi Ç. ile kiraladığım evde sohbet ederken, kapıcı gelip apartman yöneticisinin beni çağırdığını söyledi. Ben dışarı çıkarken Ayşe Ç. de apar topar 'Bekle ben de telefon açacağım' diyerek, benimle birlikte çıktı. Evde, kızım ve Fevzi Ç. yalnız kalmışlardı. Apartman yöneticisine aidatımı ödeyip, yaklaşık 15-20 dakikada tekrar eve döndüm. Kızımın ürkek ve garip halleri dikkatimi çekti ancak aklıma hiçbir şey gelmedi. Çünkü zihinsel engelli olduğu için zaman zaman içine kapanıyordu.''

ALMANYA'DA BAKİRELİK TESTİ

Öznur T, birkaç gün sonra Almanya'ya döndüklerinde kızının ''garip'' diye nitelendirdiği halinin devam etmesi üzerine şüpheye kapıldığını, konuşturmaya çalıştığını belirterek, ''Sonunda kızım kendisine yapılan kötülüğü bana anlattı, ancak inanamayıp doktora götürdüğümde bakire olmadığını öğrendim'' dedi.

Yaşadığı şokun etkisiyle raporu alıp apar topar Türkiye'ye dönüp Ayşe Ç. ve Fevçi Ç'den hesap sorduğunu belirten Öznur T. şöyle devam etti:

''Mahkemeye başvurup zanlının cezalandırılması için dava açtım. Ayşe N. ve Fevzi Ç, bu işi planlayarak yaptılar. Ancak Fevzi Ç, mahkemedeki ifadesinde, 'Ben bu kızla sadece 15 dakika yalnız kaldım, bu kadar sürede tecavüz olmaz' savunması yaptı. Oysa kendini savunma gücü ve bilinci olmayan bir genç kız, tecavüzcüye kaç dakika karşı koyabilir? Mahkeme de bu savunmayı dikkate alıp, kızımın vücudunda herhangi bir darp izinin olmamasını da gerekçe göstererek, sanığın beraatına karar verdi. Bunun üzerine bir üst mahkemeye başvurarak, karara itiraz ettim. Ancak dava yine zanlı lehine sonuçlanınca AİHM'ye başvurmaktan başka çarem kalmadı.''

Öznur T, zanlının esas amacının kızıyla nikah kıymaya mecbur bırakıp, Almanya'ya yerleşmek olduğunu iddia etti.Öznur T, avukatı Mustafa Cinkılıç aracılığıyla başvurduğu AİHM'den gelecek kararı beklediğini, ömrünün sonuna kadar bu mücadeleyi sürdürmekte kararlı olduğunu söyledi.

MAHKEME KARARI

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan zanlı için 04.07.2003 tarihinde verilen beraat kararında, ''Sanık Fevzi Ç, Serap K. ile yalnız kaldıkları sürenin yaklaşık 15 dakika olduğunu belirtmektedir. Bu kadarlık çok kısa bir süre sayılabilecek zaman içinde, sanığın, hiçbir iz bırakmayacak şekilde mağdurenin ızına geçmesi mümkün görülmemiştir'' ifadelerine yer verildi.

AA