kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İmralı'ya cep telefonu sokarken yakalandı

ANKARA
Bir astsubayın, 1.5 yıl önce Öcalan'ın hapis cezasını çektiği İmralı Adası'na 2 cep telefonu sokmak isterken yakalandığı ve askerlikten atıldığı ortaya çıktı..
İLİŞKİLİ HABERLER
İmralı'ya cep telefonu sokarken yakalandı
Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda görevli bir astsubay, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'ın ömür boyu hapis cezasını çektiği, İmralı Adası'na, 1.5 yıl önce görüntü kaydı da yapabilen son model iki cep telefonu sokmak isterken yakalandığı ortaya çıktı. Öcalan'ın PKK'lı teröristlere zaman zaman talimatlarını ilettiği için "Acaba cep telefonu mu var?" şüphelerinin tartışıldığı dönemde yaşanan ve 1.5 yıldır gizli tutulan olay, astsubayın "Haksız yere askerlikten atıldım" diye dava açması üzerine ortaya çıktı. Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'nin 2006/1507 sayılı kararında astsubayın, İmralı'ya sokmaya çalıştığı cep telefonlarının modeli, nasıl gizlediği, nerede ve nasıl yakalandığı ayrıntılarıyla yer aldı, ancak ismi gizli tutuldu.

BOTUNA GİZLEDİ
Dosyadaki bilgilere göre olay geçen yıl mayıs ayında meydana geldi. "TCSG-71'de görevli olan bir astsubay, İmralı Adası'nda görevlendirildi. Göreve gitmeden önce de kendisine, "Üzerinde, görüntü ve ses kaydı yapmaya yarayan her türlü cihazla cep telefonu bulunmaması" emri verildi. Ancak astsubayın adaya girişi sırasında, x-ray cihazı alarm verdi. Astsubayın çantasında bir Nokıa 5110 cep telefonu, sol botunun içinde şarj cihazı, sağ botunun içinde de Nokia 6600 cep telefonu bulundu.

ASKERLİKTEN ATILDI
Hemen gözaltına alınan astsubay hakkında, Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Askeri Savcılığı, "Emre itaatsizlikte ısrar" iddiasıyla Askeri Ceza Yasası uyarınca 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Astsubay dava sonucu beklenilmeden, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden atıldı. Bunun üzerine astsubay, TSK'dan "açığa alınma" kararının iptali istemiyle karşı dava açtı. Astsubay, savunmasında İmralı'ya cep telefonu sokma kastı bulunmadığını, adaya girişi sırasında cep telefonunun çaldığını ve telefonları görevlilere teslim ettiğini savundu.