kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
DemetEvgar'ınbaşrolündeolduğu'GençlikBaşımdaDuman'adlı dizi dekampanyanın parçası.

TRT hem aileleri hem de gençleri bilinçlendirecek

DENİZ AYYILDIZ GÜNAYDIN
TRT, sosyal sorumluluk projesi adı altında uyuşturucuya karşı savaş açtı. Yeni yayın döneminde bir dizi ve bir sohbet programı ile kampanyayı başlatan kanal, okuldaki tuvaletlere bile afiş asıp gençleri uyarmayı planlıyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
TRT hem aileleri hem de gençleri bilinçlendirecek
Günümüzde her kesimden pek çok genç, uyuşturucu maddeyi deniyor ve kısa süre sonra bağımlı oluyor. TRT, bu yılki sosyal sorumluluk projesini 'Uyuşturucu ile Mücadele ve Gençlik Sorunları' olarak belirledi. Proje kapsamında Reklamcılar Derneği ile işbirliği yapıldı ve dört ayrı kampanya hazırlandı. Kampanya için afişler ve reklam filmleri tasarlandı. Hazırlanan filmlerin diğer televizyon kanallarında ve sinemalarda; afişlerin ise gazetelerde yayınlanması planlanıyor. Ayrıca billboard'lardan okul tuvaletlerine kadar pek çok yere afişler asılarak gençlerin dikkatinin çekilmesi amaçlanıyor.

DİKKAT ÇEKİLECEK
Kampanyanın ve programların diğer hedefleri, ailelerin ve eğitimcilerin de konuya dikkatini çekmek ve bilgilendirmek. Potansiyel kullanıcı durumundaki gençlere, uyuşturucu kullanımının sonuçlarını göstererek meraklarını öldürmek. Toplumda farkındalık yaratmak, konu ile ilgili projeleri duyurmak, desteklemek ve çözüm önerileri sunmak.

DİZİ VE PROGRAM
TRT'nin bu projesi dahilinde şu anda 'Emin misiniz?' adlı program ve uyuşturucuyu konu alan 'Gençlik Başımda Duman' adlı dizi ekrana geliyor. Pazar günleri canlı yayınlanan 'Emin misiniz?' sağlık, eğitim ve emniyet alanlarından uzmanların yanı sıra, spor, iş ve medya dünyasından isimleri de ağırlıyor. Uzmanlar, izleyicileri bilgilendirip, çözüm önerileri sunarken ünlü isimler de sohbete katılıyor. Cumartesi akşamları ekrana gelen 'Gençlik Başımda Duman' adlı dizi ise uyuşturucu batağını ön planda tutarak gençliğin sorunlarını gerçekçi bir biçimde yansıtmayı amaçlıyor. Yaşama dair çarpıcı kesitler ve öykülerin yer aldığı dizi, gençleri ve yetişkinleri ekran başına bağlıyor.