kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Hamdi Küçükgöz

Halk ne diyor?

Oğlunun kimseye borcu yok, sen rahat ol!..
Şırnak'ın Gabar Dağı'nda, terhisine 20 gün kala şehit olan 22 yaşındaki Sıddık Küçükgöz'ün, Çorum'un Aşılıarmut köyünde oturan ailesi, bayrama acılı girdi. Baba Hamdi Küçükgöz, "Bir değil bin oğlum olsa hepsi vatana kurban olsun. Ben oğlumun vatana borçlu kalmasını istemiyorum, oğlum adına 20 gün askerlik yapmak için şubeye başvuracağım" dedi.

MOLLA ARSLAN: İşte adam gibi adam, adam gibi köylü! Amca hepiniz senin oğlunuz, acınızı paylaşıyoruz. Allah bu acıyı başka babalara yaşatmasın. Oğlun huzur içinde ve şehitlik mertebesinde. Kimseye borcu yok, sen rahat ol amcacığım, vatanımız sağ olsun.

GÖKHAN GÖYCE: Ben de Hakkari Çukurca'da askerdim. 4 kere çatışmaya girdim. Allah, şehit ailelerinin ve herkesin yardımcısı olsun.

MURAT YAVUZ: Helal olsun sana. İşte budur vatan ve millet sevgisi.

ABDÜSSELAM GÜRCÜ: Çiftçi babanın bu haberini okuyunca tüylerim diken diken oldu. Bu vatan için canını oğlunu şehit vermiş babanın hâlâ vatana olan borcundan bahsetmesi beni ağlattı. Bizler bu insanlara olan minnettarlığımızı nasıl gösterebiliriz! Bu sözler beni derinden düşünmeye sevketti. Ben hukukçuyum. Birçok düşünürün sözlerini okudum. Hiçbiri beni bu sözler kadar derinden etkilememişti. Allah onlardan razı olsun.

METİN SÖZERİ: Sözün bittiği yerde, noktadır bu haber.