kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yüzünüzden gülücük eksik olmasın

Dünyanın en ünlü dermatologlarından Dr. Howard Murad cilt kırışıklığını önlemek için az gülme çabasını komik buluyor ve "Bol bol gülün, cilt için bu çok yararlıdır" diyor..
Son kitabını ve ürünlerini tanıtmak için bir süre önce Türkiye'ye gelen dünyaca ünlü dermatolog Dr. Howard Murad'ın hastaları arasında ABD Başkanı George ve Laura Bush, Hillary Clinton, Beyonce, Lucy Liu, Uma Thurman, Scarlett Johanssen da bulunuyor. "100 yaşındakini 15 değil ama 70'inde gösterebilirim" diyen Murad'ın sihirli formülü, pahalı kremler ve her gün yapılması zorunlu diyetler değil. Murad önce, kadın-erkek demeden herkese gülmeyi öğütlüyor. Türk kadınlarının (özelikle Ajda Pekkan, Nükhet Duru gibi bazı ünlülerin) kırışıklıkları önlemek için gülmemeyi tercih ettiğini öğrenince de şaşırıyor.

10 BARDAK SU GEREKSİZ
Dr. Murad "Gülmemeye çalışmak saçma, yanlış. Zaten yüzde oluşan çizgileri bu yöntemle yok edemezsiniz. Aksine, somurtmak insan psikolojine ve dolayısıyla cilde iyi gelmez. Gülmekten korkmayın" diyor. Mutluluğun vücuda güzellik getirdiğini anlatan Dr. Murad, günde 10 bardak su içmenin de gereksiz olduğunu söylüyor ve ekliyor: "Çok su içmek sadece tuvalete sık gitmeye yarar. Hücrelerdeki suyu tutmak için sebze-meyve yemek önemli. Çünkü bunlar suyu hapseder. Her gün 10 bardak su içmek yerine sağlıklı beslenin." Dr. Murad yaşlanmayı geciktirmek için meyveden sonra en yararlı iki besinin yumurta ve ceviz olduğunu söylüyor. Her gün ceviz yemek gerektiğini belirten Murad, yüksek kolesterole dikkat ederek, haftada 4 yumurtanın da cilde çok iyi geldiğini anlatıyor: "Yumurta bir tavuğa dönüşebiliyorsa, düşünün ki vücuda ne kadar büyük yararı var." Günümüzün modası detoks kamplarını yararlı bulmayan Murad, çalışanların, iş odaklı yaşadıklarını bunun da yaşlanmaya davetiye çıkardığını söylüyor: "İşyerinde radyoaktif ışınlar var. Ayrıca küresel ısınma kirliliğe, güneş yanığı ise kırışıklıklara neden oluyor. Bunların hepsi cildi yaşlandırıyor ve kişilerde 'şehir cildi' oluşuyor. Sıkı bir cilt için sağlıklı beslenmek ve iyi uyumak şart."
Haberin fotoğrafları