kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Demet Evgar uyuşturucu için Türkiye'nin taze kan olduğunu ve dört koldan ülkemiz gençliğine saldırıldığını söylüyor.

Kurbanlar kurban olduklarının farkında değil

* Uyuşturucuyla mücadele eden 'Gençlik Başımda Duman' dizisinin konusunu ve rolünüzü anlatır mısınız?
Dizi uyuşturucunun etkilerini, mücadelesini, bir insanı kendine esir edişini, nasıl bir ölüm makinesi olduğunu anlatıyor. Ben yetiştirme yurdunda büyümüş, sorumlulukları ve gücünün farkında bir öğretmeni oynuyorum.

* Sizce Türkiye'de uyuşturucuyla mücadele konusunda yeterli çalışma yapılıyor mu?
Ciddi anlamda çalışmaların yapıldığını biliyorum ama bu mücadele toplum olarak verilmeli. Uyuşturucu kullanımı her geçen gün artıyorsa, demek ki verilen mücadele yetmiyor.

BİlİNÇLİ SEÇTİM!
* Mesaj kaygısı güden diziler ve TV programları çok fazla izleyici toplayamıyor. Bu bağlamda 'Gençlik Başımda Duman' dizisinde farklı bir strateji izleniyor mu?
İzlenebilir. Ben mesajların anlaşılır olması için elimden geleni yapıyorum.

* Başka yapımlardan da teklifler aldınız, özellikle mi bu diziyi seçtiniz?
Evet aldım, hâlâ da alıyorum. Kesinlikle bilinçli ve seçerek verdiğim bir karar. Bir süre üzerime düşeni yapacağım ve bu durumdan mutluyum.

* Uyuşturucu ve alkol kullanımı sanatçılar arasında da yaygın. Sizce bunun nedeni nedir?
Bu kötü alışkanlıkların başlamasının birçok nedeni var. Bağımlılık; insanın parçalanmışlıklarını toplama arzusundan doğar. Bu sadece sanatçıların değil, bütün insanlığın problemidir.

VİYONU DAR BİR TOPLUMUZ
* Göz önündeki sanatçıların gençliğe ve topluma örnek olmaları açısından yaşam tarzlarına daha çok dikkat etmeleri gerekmez mi?
Toplumdan önce, aslında herkesin kendine örnek olması gerekir. Her birey kendinden mesuldür. Öyle göz önündeki insanları hedef göstermekle olmaz bu işler. Halkımızın sanatçı diye kimlere prim verdiğine bakın önce. Vizyonu dar bir toplumuz. Önce bunu kabul edelim ki, sorunları çözebilelim.

* Sizce Türkiye'deki sanatçılar bu tarz konulara yeterince ilgi gösteriyorlar mı? Neler yapabilirler mesela?
Dünyada bir sektör halini almış uyuşturucu ve genç nüfus itibariyle 'taze kan' Türkiye... Dört koldan bize saldırıyorlar resmen. İşin kötüsü de kurbanlar kurban olduklarını fark edemiyorlar. O kadar hızlı yayılıyor ki... Sorumluluk hisseden, savaşmaya gücü olan kişiler ilgi gösteriyor tabii ama farkında olabildiği kadar. Bu konuda tam olarak aydınlanmış sayılmayız.

BAĞIMLILIK İNSANI ÖLDÜRÜR
* Çevrenizde uyuşturucu kullanan kişiler oldu mu hiç?
Bunun bir problem olduğunu fark etmeyenler oldu. Evet, uyuşturulmak, bağımlı olmak sadece maddeyle olmuyor... Çok yemek, çok sevişmek, çok uyumak da insanı öldüren bağımlılıklardır bence...

* Katıldığınız başka sosyal sorumluluk projeleri var mı?
Yaşadığım her günü kişisel sorumluluklarımı düşünerek tamamlıyorum. Ama bir şeyi göstere göstere yapmayı sevmem.