kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Müjde Ar, ‘Ah Güzel İstanbul’da başrolü Kadir İnanır’la paylaşmıştı.

''Recai'yi etkileyen film:'Ah Güzel İstanbul'

Mehmet ÇALIŞKAN
Canlandırdığı karakter nedeniyle Müjde Ar'ı hayat kadını zanneden Recai'yi 'Ah Güzel İstanbul'un bu sahneleri etkilemiş!..
Türk Sineması'nın başarılı oyuncusu Müjde Ar'ın, 33 yıllık oyunculuk kariyerinde yaşadığı ilginç hikayeler bir bir ortaya çıkıyor. NTV'de yayınlanan 'Haydi Gel Bizimle Ol' adlı programa iki haftadır, Ar'ın anıları damgasını vuruyor. İlk programda, 'Gazozumu Bedri açtı' sözüyle gündem yaratan usta oyuncu, ikinci programa da damgasını vurdu.

SEVABA GİRMEK İSTEDİ
Müjde Ar programda; filmlerinden birini izleyip, canlandırdığı hayat kadını karakterini gerçek sanan Recai adlı birinden "Canım ablacığım, halini gördüm çok üzüldüm. Bizde kötü yerden kadın almak sevaptır. Seni bu hayattan kurtarayım. Kardeşin Recai" yazan mektup aldığını anlattı. Ar, "Biz bu yolun yolcusuyuz. Bizi Allah Kurtarsın" diye Recai'ye cevap yazdığını da ekledi.

TÜRÜNÜN İLK ÖRNEĞİ
Recai'nin, Ar'ı gerçekten hayat kadını sandığı filmin adı; 'Ah Güzel İstanbul'. Ömer Kavur'un yönettiği 1981 yapımı filmde Müjde Ar, başrolü Kadir İnanır ile paylaştı. Filmin, Ar'ın oyunculuk kariyerinde önemli bir yeri var. Ar, 80'lerde ortaya çıkan ve giderek güçlenen kadın hareketini işleyen filmlerin en belirgin başrol oyuncusu olmuştu. Kadın sorunlarının işlendiği; 'Adı Vasfiye', 'Ahh Belinda', 'Asılacak Kadın', 'Fahriye Abla', 'Teyzem', 'Asiye Nasıl Kurtulur' ve 'Kadının Adı Yok' gibi filmlerin başlangıç noktasıydı.
Haberin fotoğrafları