kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Sarar Kadın, iş kadınlarının hem gündelik hem de gece kıyafetlerini hazırlıyor.

Önce kendisi giyiyor beğenirse üretiyor

EYLEM BİLGİÇ GÜNAYDIN
Sarar Kadın'ın yaratıcısı olan Gözde Sarar, bütün kreasyonlara kendisi karar veriyor ve her birini kendi üzerinde prova ediyor. Üzerinde beğenmediği kıyafeti ise kesinlikle koleksiyona koymuyor..
Sarar Giyim'in üçüncü kuşak yöneticilerinden Gözde Sarar, 'Sarar Kadın'ın yaratıcısı. Kendi moda zevkini markanın koleksiyonlarına yansıtan Gözde Sarar, modayı takip etmek isteyen her kadının Sarar Kadın'dan kendine uygun bir şey bulabileceğini söylüyor.

HEM İŞE HEM DAVETE
* Sarar'ın kadın koleksiyonu nasıl doğdu?
Sarar Erkek için gelen müşterilerimizin eşleri ya da yakınları hep; 'Neden biz de erkekler kadar şık giyinemiyoruz?' diye soruyordu. Biz de bunun üzerine kadın koleksiyonu üretmeye başladık.

* Sarar Kadın'ın çizgisini nasıl belirlediniz?
Sarar Erkek genelde işadamlarının tercih ettiği bir marka olduğu için, Sarar Kadın'da da iş kadınlarına hitap etmek istedik. İş kadınları için kıyafet üretiyoruz ama sadece iş kıyafetleriyle sınırlı bırakmıyoruz; aynı zamanda günlük ve gece kıyafetleri de sunuyoruz.

* İş kadınını nasıl giydiriyorsunuz peki?
Ben kreasyonları iki tip kadına göre hazırlıyorum. Birinci tip kadın; hangi sektörde çalışırsa çalışsın kıyafetlerinde rahatlığa önem veriyor. İkinci tipse; kadınsılığını, dişiliğini ön plana çıkartmak istiyor. Her iki tip için de mağazalarımızda ürünler var.

* Sarar Kadın'ın yalın bir çizgisi var, değil mi?
Biz koleksiyonumuzda genelde 'karıştır ve kullan' felsefesini uygulamaya çalışıyoruz. Örneğin işe giderken pantolon, ceket ve gömleğini giyen bir iş kadını; akşam bir davete giderken o ceketini çıkartıp, bluzunu değiştirip, üzerine bir aksesuvar taksın ve pantolonunu rahatlıkla kullanabilsin istiyoruz.

* Tüm bu anlattıklarınız, ev kadınları Sarar'da kendilerine uygun bir şey bulamaz anlamına mı geliyor?
Tabii ki değil. Modayı ve trendi takip eden, şık olmak isteyen tüm kadınlar Sarar'dan giyinebilir.

İLK KADIN YÖNETİCİ
* Siz, Sarar Kadın'ın yaratıcısısınız değil mi?
Evet, markayı ben yarattım. Şirketteki üçüncü kuşağım ve ilk kadın yöneticiyim. Sarar Kadın'ın tasarım ekibinin başındayım, her şeyle birebir ilgileniyorum, ekibi organize ediyorum.

* Moda akımlarını takip ediyor musunuz, yoksa tasarımları içinizden geldiği gibi mi oluşturuyorsunuz?
Dünyayı takip etmek zorundayım ve ediyorum. Çeşitli fuarlara ve moda şovlarına katılıyorum. Bunları kendi zevkimle birleştirerek koleksiyonu yaratıyoruz.

* Sarar Erkek en azından tanınırlık bakımından hep bir adım önünüzde...
Zaten hep söylüyorum; bizim en büyük rakibimiz Sarar Erkek! (gülüyor).
Haberin fotoğrafları