kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Deprem duyarlılık günleri başlıyor

Yeni Haber
Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli ve Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü(B.Ü KRDAE) ülke deprem bilincini oluşturmak için Deprem Duyarlılık Günleri Projesi'ni hayata geçiriyor.

B.Ü KRDAE Valilik ve IBB işbirliği ile öncelikle İstanbul'da olmak üzere depremden korunma kültürü bilincini oluşturmayı ve sürdürülebilir bir altyapı oluşturmayı hedeflediklerini belirtiyor. Aynı zamanda toplumsal duyarlılık, sahiplenme ve sürdürülebilirliği sağlamak üzere gönüllülük kavramının ve işleyişinin paylaşılmasını planlanıyor.

Proje yetkileri, "Bizler, olası depremlerden en az şekilde etkilenip can ve mal kaybını en aza indirmenin en etkili yolunun, toplumun her kesiminde deprem bilincini oluşturmaktan geçtiğini belirtiyoruz. Bu bilinci oluşturmanın en temel aracının ise "çocuklar ve halkın eğitilmesi" olduğuna inanıyoruz" açıklamasını yapıyor.

Depreme Duyarlılık Günleri Projesi önce İstanbul'da ilçelerde uygulanacak. Bu uygulama alanında elde edilen sonuçlar ve kurgu bir pilot proje olmak üzere daha sonraki yıllarda, Marmara bölgesi başta olmak üzere çeşitli illerde sürdürülebilir bir yapıya dönüştürülecek.

Projenin üniversite, devlet, yerel yönetimler, halk, sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve medya işbirliğiyle hayata geçirilmesi planlanmıştır.

Bu proje kapsamında Alış-veriş Merkezleri'nde her ay en az bir kez olmak üzere çocuklar ve halk ile "Depremden Korkmayalım, Depremi Öğrenelim! seminerleri yapılacak, bilinçlendirme broşürleri dağıtılacak, promosyon ürünler dağıtılacak, Çocuklar Sismail ile hatıra resmi çektirebilecek.