kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Dışişleri Bakanı Babacan, 4 gün sürecek Ortadoğu gezisDtDühsrail, Filistin ve Ürdün'de temaslarda bulunacak olan Babacan'a eşi Zeynep Babacan da eşlik etti. Süleymaniyea külliyesini gezdi Dışişleri Bakanı Babacan Ortadoğu gezisine başladı. Dün Suriye'ye giden Babacan Şam'da, eşi Zeynep Babacan ile birlikte Emevi camisi, Selahattin Eyyübi Türbesi ve Süleymaniye Külliyesi'ni gezdi, ilk Türk hava şehitlerinin mezarlarını ziyaret etti.

301. madde hep tartışıldı

TÜRK Ceza Kanunu "Türklüğü aşağılama" suçunu tanımlayan 301. maddesi nedeniyle öldürülen Agos gazetesi yazarı Hrant Dink, Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk ve yazar Elif Şafak yargı önüne çıkan isimlerden sadece birkaçı. Sürekli gündemde olan 301. madde şöyle:

MADDE 301.
-
(1) Türklüğü, Cumhuriyeti veya Meclisi aşağılayan kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Türkiye Cumhuriyeti hükümetini, devletin yargı organlarını, askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılayan kişi, altı aydan iki yıla hapis cezası ile cezalandırılır.
(3) Türklüğü aşağılamanın yabancı bir ülkede bir Türk vatandaşı tarafından işlenmesi halinde, verilecek ceza üçte bir oranında artırılır.
(4) Eleştiri amacıyla yapılan düşünce açıklamaları suç oluşturmaz.