kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Konya'da ucuz laptop izdihamı

Yeni Haber
Uluslararası elektronik mağazacılık zinciri Electro World, Bursa'nın ardından ikinci mağazasını Konya'da açtı.

Konya M1 Tepe Alışveriş Merkezi'nde, ürünlerin piyasa değerinden daha düşük fiyata satılacağı açıklanan mağazanın açılışı nedeniyle, yüzlerce vatandaş sabahın erken saatlerinden itibaren alışveriş merkezinin önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Mağazanın açılışını yapan Electro World Türkiye Genel Müdürü Ali Serhan Şahin, Elektro World'un uyguladığı iş modelinin, Türkiye'de ihtiyaç duyulan tüketici lehine rekabetin sağlam temeller üzerine oturtulmasına, yerli pazarın büyümesine ve istihdamın artmasına destek olduğunu söyledi.

Şahin ayrıca, Electro World'un elektronik mağazacılık anlayışına, özellikle de satış kanalında modernleşme getirdiğini ifade etti.

Açılışın ardından, alışveriş merkezi önünde bekleyen yüzlerce vatandaş, gruplar halinde mağazaya alındı.

Hemen reyonlara koşmaya başlayan vatandaşlar, en çok 799 YTL'ye satılan dizüstü bilgisayarlara yöneldi. Yaklaşık 30 adet dizüstü bilgisayar, 1 dakika içinde satıldı. Sınırlı sayıdaki bilgisayardan almayı başaramayan vatandaşlar, sayının az olmasına tepki göstererek, firmayı protesto etti.

Öte yandan, iki vatandaş arasında sınırlı sayıdaki dizüstü bilgisayarı satın alabilmek için tartışma çıktı. Geceden beri ayakta beklediğini ve kuyruğun ilk sırasında yer aldığını belirten vatandaşların tartışmasına mağazanın güvenlik görevlileri müdahale etti.

Dixons Stores Group International plc'nin (DSGi) markası olan uluslararası elektronik mağazalar Zinciri Electro World'da, telekomünikasyon ürünleri, bilgisayar yazılım ve donanımı, beyaz eşya, tüketici elektroniği, küçük ev aletleri gibi ürünler satışa sunuluyor.

AA