kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Orgazm olma beklentisini takıntı haline getirmeyin!

CİNSEL TIP DERNEĞİ BAŞKANI DR. CEM KEÇE
Kadınların çoğu cinsel birleşme sonrasında boşalsalar da tam orgazma ulaşamıyor. Bu sorunun önüne geçebilmek için orgazmı takıntı haline getirmekten vazgeçmek gerekiyor..
3 yıllık evliyim. Cinsel birleşmenin sonunda orgazm olsam da tam bir mutluluk yaşamıyorum. Bu durum neredeyse denediğim her pozisyon için geçerli. Boşaldıktan sonra ise son derece şiddetli bel ağrıları çekiyorum. Bu durumun önüne geçebilmek için ne yapabilirim? Y.S.E./İstanbul

Boşalma ve orgazm olma aynı şeyler değildir. Boşalma; fizyolojiktir, bedensel bir rahatlamadır. Kadın boşalmasına erkekte olduğu gibi gözle görülebilir bir sıvı fışkırması eşlik etmez. Orgazm ise; öğrenilebilen istemli bir reflekstir. Kasılmalarla ortaya çıkan bedensel ve ruhsal bir rahatlama ve gevşeme halidir. Cinsel uyarım ve zevkin en yüksek noktasıdır.

ÖN SEVİŞMEYİ UZUN TUTUN
Anlattığınız kadarıyla sizde boşalma var ama orgazm yok. Orgazm olma beklentisini takıntı haline getirmenizden dolayı oluşan gerginlik ve olası jinekolojik enfeksiyon bel ağrılarına yol açıyor olabilir. Cinsel ilişki sırasında orgazmı bir hedef olmaktan çıkaran her kadın organik bir sorunu yoksa kendi bedenini bir başkasının bedeniyle paylaşarak haz almayı yani orgazm olmayı öğrenebilir. Çünkü kendisine haz alma izni veren, uygun şekilde ve yeterli süre sevişen ve direkt klitoris uyarısı alan kadınlar orgazm olabilirler. Bu nedenle klitoral olarak en iyi uyarılabileceğiniz sizin üstte eşinizin altta olduğu ilişki pozisyonunu seçmenizi, ön sevişme dönemini uzun tutmanızı, meme uçları, kulak arkaları, bacakların iç yüzleri gibi erojen bölgelerinizin daha fazla uyarılmasını istemenizi ve varsa penis boyu takıntınızı terk etmenizi öneririm. Ayrıca cinsel fantezi kurabilir veya yardımcı erotik materyaller kullanabilirsiniz. Yukarıdaki önlemlerle orgazm olamama probleminizi gideremezseniz bir cinsel terapiste başvurmaktan çekinmeyin.

Cinsellikle ilgili sormaya çekindiğiniz soruları bana yazın. İsminizi belirtmenize gerek yok. Ancak yaşadığınız şehri yazarsanız, sorunlarınızı değerlendirmem kolaylaşır. Rumuzlu soruları 'saglikliseks@sabah.com.tr' adresine gönderebilirsiniz. Cinsel Terapist Dr. Cem Keçe