kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan: Türkiye terör mağduru bir ülkedir

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Terör örgütünün bu saldırıları sonucunda dökülen kan, her geçen gün toplumumuzdaki kitlesel travmayı derinleştirmekte, Türk halkının sabrını daha da zorlamakta, siyasi iktidarın seçeneklerini de azaltmaktadır'' dedi.

Başbakan Erdoğan, ''Council on Foreign Relations-Dış İlişkiler Konseyi'' adlı düşünce kuruluşunda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ''terör mağduru'' bir ülke olduğunu söyledi.

Terör belasının sadece tezahürünün değil, kaynaklarının da kurutulması gerektiğine inandıklarını belirten Başbakan Erdoğan, bunu tek başına hiçbir ülkenin yerine getiremeyeceğini ifade etti.

Teröre karşı mücadelenin ancak birlikte verilebileceğine işaret eden Erdoğan, ''Herhalde dünyada Pentagon'dan daha korunaklı bir yer yoktu. Ama gördüğünüz gibi, terör belası Pentagon'u da vurmuştur. Bu konuda 11 Eylül'den sonraki gelişmelere baktığımızda, terörün ne denli önemli olduğunu ve buna karşı nasıl ortak bir mücadele vermemiz gerektiği ortadadır'' diye konuştu.

''TERÖRÜN DİNİ, MİLLETİ, VATANI YOKTUR''

Erdoğan, Türkiye'nin terörle mücadele kapsamında Afganistan'da oluşturulan NATO kuvvetlerinde iki defa yönetimi aldığını ve üçüncü defa almaya hazırlandığını belirterek, şunları kaydetti:

''Bütün bunların sebebi bir, işin terörle mücadelede ortak boyutudur. İki, işin insani boyutudur. Bunları yapmak zorundayız. Terörün dini yoktur, milleti yoktur, vatanı yoktur. Senin teröristin kötü, benim teröristim iyi anlayışıyla bu işi çözemeyiz. Teröristin hepsi kötüdür, hepsi lanetlenmelidir ve hepsine karşı da ortak tavır almak durumundayız.Tabii, bu noktada bizim de başımızda olan bölücü terör örgütünün Irak'ın kuzeyinde devam eden varlığı ve ülkemize yönelik olarak sürdürmüş olduğu saldırıların Türkiye için ciddi bir rahatsızlık ifade ettiğini burada ortaya koymam gerekiyor. Hiçbir ülke; Sınırının hemen yanı başında güvenliğini, istikrarını ve toprak bütünlüğünü hedef alan bir terör örgütüne göz yumamaz.

Burada beklentilerimiz açıktır. Irak makamları ve ABD'nin PKK ile mücadelede açıklamaların ötesinde, süratle somut adımlar atması lazım. Ama ne yazık ki şu ana kadar somut bir adım görmedik. Terör örgütünün bu saldırıları sonucunda dökülen kan her geçen gün toplumumuzdaki kitlesel travmayı derinleştirmekte, Türk halkının sabrını daha da zorlamakta, siyasi iktidarın seçeneklerini de azaltmaktadır.''

Bu arada Başbakan Erdoğan ve katılımcıların toplantının yapıldığı Harold Pratt House'tan çıkışında küçük bir Yunanlı grup, ellerinde Yunanistan bayraklarıyla protestoda bulundu.