kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Tahsin Burcuoğlu

'Diplomat olmaya henüz çocukken karar verdim'

Duygu GÜVENÇ /ANKARA
MGK Genel Sekreterliği'ne atanan Büyükelçi Tahsin Burcuoğlu, Cumhuriyet Bayramı'nda vereceği resepsiyondan sonra Atina'ya veda etmeye hazırlanıyor..
MGK Genel Sekreteri olarak atanan Büyükelçi Tahsin Burcuoğlu, Atina'daki eşyalarını toplamaya başladı. Burcuoğlu, 24 Ekim'de yapılacak olan MGK toplantısı öncesinde Ankara'ya gelecek ve toplantı için hazırlık yapacak. Ardından da Atina'ya dönecek ve Cumhuriyet Bayramı'nda vereceği resepsiyonla Yunanistan'a veda edecek. Burcuoğlu, 1973 yılında girdiği Dışişleri Bakanlığı'nda 1979 yılında başkatiplik sınavını birincilikle kazanıp, kendi devresinden ilk büyükelçi unvanını alan bir isim. Diplomat olmaya daha çocukken karar verdiğini söyleyen Burcuoğlu, koyu bir Galatasaray taraftarı. Burcuoğlu, MGK'ya yabancı olmadığını daha önce merkezde siyaset planlama genel müdürü olarak görev yaptığı yıllarda sık sık kurulu ziyaret ettiğini belirtti. "Tabii o günden bu yana MGK'da önemli değişiklikler oldu" diyen Burcuoğlu, Orta Doğu Dairesi Genel Müdürü olduğu dönemde de hem askeri kanat ile hem de MGK ile yakın ilişki içinde bulunmuştu.

YENİ KARARNAME YOLDA
Burcuoğlu'nun MGK'ya atanmasının ardından şimdi Dışişleri Bakanlığı'nda yeni Büyükelçiler Kararnamesi bekleniyor. En revaçta olan yer Berlin. Yaklaşık 20 merkeze atama yapılması beklenen kararname çerçevesinde Berlin'i isteyenler arasında Müsteşar Yardımcısı Rafet Akgünay ile Ahmet Acet ilk sırada yer alıyor. ABGS Genel Müdürü Oğuz Demiralp, Irak Özel Koordinatörü Oğuz Çelikkol da Türkiye'nin bu en büyük misyonuna atanmak isteyen isimler arasında. Bu yılki kararnamede Atina, Tahran ile Moskova, Ottowa,Varşova, Belgrad, Minsk, Cape Town, Vietnam, Trablusgarp, Kuala Lumpur ile Kongo ve Nairobi Büyükelçilikleri yer alıyor.