kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Elektriğe 'pazar' indirimi geliyor

ANKARA
Enerji Bakanı Hilmi Güler, elektrikte tasarruf sağlamak için tarifelerde kademeli düzenlemeye gidilebileceğini belirterek, "Tüketimi pazar gününe kaydıracak proje üzerine çalışıyoruz" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Elektriğe 'pazar' indirimi geliyor
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Güler, elektrik zammına açıklık getirerek, "Zam senaryoları var. Ama belirlenmiş bir durum yok. Zam oranı söyleyenler ofsayt durumu yaşayabilir" dedi. Güler, enerji sektörü muhabirleriyle önceki akşam iftarda bir araya gelerek, sektöre ilişkin şu mesajlar verdi:

* ZAM MUAMMASI:
Bakanlarla salı günü yaptığımız toplantıda, elektrik zammı görüşülmedi. Ancak gazetelere zam haberi nasıl yansıdı bilemiyorum. Ekonominin gereği neyse yapılacak. Ama o toplantıda gerçekten zam konuşulmadı. Zam senaryoları var. Ama belirlenmiş bir durum yok. Zam olmadığı takdirde, futbol deyişiyle ofsayt durumu yaşanabilir.

* YENİ STRATEJİ BELGESİ YOLDA:
Enerji Strateji Belgesi'nde (özelleştirme ve sektörde atılacak adımları takvime bağlayan) rötuş yapacağız. Belge, yatırımcının önünü görmesi açısından iyi bir enstrüman oldu. Bir hafta içinde yeni yol haritasının kilometre taşları belirlenecek.

* FAZLA KULLANANA KATMERLİ TARİFE: Elektrikte tasarruf sağlamak için tarifelerde kademeli düzenlemeye gidilebilir. (Konutlarda 225 kilovatsaati geçen her bir kilovatsaate yüzde 50 zamlı tarife gibi) Enerji zirvesinde de bu konu gündeme geldi.

* CAZİP TARİFE ÖNERİSİ: Günlük elektrik tüketimi pazar günleri iyiden iyiye düşüyor. Mermerciler, kaynakçılar ve buhar kullananların tüketimlerini pazara kaydırmalarını sağlayacak formüller üzerinde çalışıyoruz.

* BOTAŞ ÇIKMAZI: BOTAŞ'ta, borç - alacak noktasında kamuoyuna yansıyan durum beni de üzüyor. Elimizdeki tablolarda, alacak-verecek birbirini tutuyor. Sıkıntı nakit akışında. Sulamadan, sokak aydınlatmasından, belediyelerden para alınamayınca geriye doğru birinin elinde kalıyor. Sanki BOTAŞ battı gibi algılanıyor. Bu izlenim yanlış. Bu meseleyi çözeceğiz.