kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Eren Talu'nun ilk ihalede sunduğu ve taraftarlardan ilgi gören proje buydu.

"Henüz 'Seyrantepe ihalesini Eren Talu kazandı' demedik"

İhalenin bir kez daha iptal edilebileceğini söyleyen TOKİ Başkan Yardımcısı Göktayoğlu, "Talu'nun teminatı yatırmadığı iddiaları yanlış. İhale henüz ona verilmedi ki" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
"Henüz 'Seyrantepe ihalesini Eren Talu kazandı' demedik"
Galatasaray'ın 'kurtuluş projesi' olarak nitelendirilen Seyrantepe'de belirsizlik sürüyor. Eren Talu-Alke Ortak Girişimi'nin TOKİ'ye "234 milyon 567 bin 890 YTL idare gelir payı, yüzde 0 gelirden elde edilecek idare pay oranı ve 777 milyon 777 bin 777 YTL toplam gelir tutarı" önererek kazandığı ikinci ihaleden de 'iptal' sesleri çıkıyor. Talu'nun 26 milyon YTL tutarındaki teminatı yatırmadığı için süreci aksattığı iddialarına cevap veren TOKİ Başkan Yardımcısı Çağatay Göktayoğlu, "Biz henüz Talu kazandı demedik" diye konuştu. İhale komisyonunun henüz son kararını vermediğini dile getiren Göktayoğlu, "İhalenin devam edip etmeyeceği belli değil. Bunu da iptal edebiliriz. Netlik kazanmadı" dedi. Göktayoğlu, komisyon üyelerinin çeşitli işlerinden ötürü bir araya gelemediğini ifade ederek, nihai kararı gelecek hafta içinde vereceklerini söyledi.

POLAT: BALTALIYORLAR
'Talu, 26 milyon YTL'lik teminatı yatırmadığı için süreç işlemiyor' iddialarını "Şu anda bu bir gereklilik değil" şeklinde yanıtlayan Göktayoğlu, şöyle devam etti: "Eren Bey ile görüştük. Kendisi ihale veya şartname ile ilgili aklına bir şey takıldığında bize sormuştur, yanıtlamışızdır. Ama teminat yatırmama gibi bir şey yok. Çünkü, ihale o aşamada değil. Biz, ihaleyi Talu'ya verdik dersek teminat yatırması gerekir. Ancak henüz bunu söylemedik. 4 firmayı çağırdık. Teknik detaylar var. Son söz, komisyon detayları inceledikten sonra söylenecek." Aksaklıklara isyan eden Galatasaray İkinci Başkanı Adnan Polat "Bizi içeriden de baltalıyorlar" ifadesini kullandı. "Kimi kast ediyorsunuz?" sorusuna "Beni fazla konuşturmayın" yanıtını verdi.