kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

En az 1.3 milyar $'ı olan Forbes listesine alınacak

ABD'li milyarder sayısı hızla artıyor. Forbes'un sıralamasına göre 400 zengin ABD'linin toplam serveti 1.5 trilyon doları geride bıraktı. Liderlikte ilk sıra yine Bill Gates'in oldu..
İLİŞKİLİ HABERLER
En az 1.3 milyar $'ı olan Forbes listesine alınacak
ABD'nin en zengini listesine girmek için dolar milyarderi olmak yetmiyor. Forbes dergisinin yaptığı geleneksel araştırmaya göre bu yıl ABD'nin en zengini sıralamasına girebilmek için en az 1.3 milyar dolara sahip olmak gerektiği görüldü. Geçen sene ilk olarak yalnızca milyarderlerin girebildiği ve milyonerlerin sıralama dışı kaldığı listeye dahil olmak için artık milyarder olmak da yeterli olmuyor. Derginin araştırmasına göre sıralamada yer alan 400 zenginin toplam serveti ise geçen yıla kıyasla 290 milyar dolar artarak 1.5 trilyon dolara ulaştı.

SERVETİNİ DÖRDE KATLADI
Dünya piyasaları ABD mortgage piyasasında patlak veren kriz nedeniyle çalkalanırken ABD'li milyarderler servetlerine servet katmaya devam etti. Sıralamanın liderliği ise 13 yıldan beri değişmiyor. Microsoft şirketinin kurucusu Bill Gates 59 milyar dolarlık servetiyle bu yıl da liderliği kimseye kaptırmadı. İkinci sırada ise 52 milyar dolarlık kişisel servetiyle yatırım dünyasının yaşlı kurdu Warren Buffett geliyor. Üçüncü basamak ise 28 milyar dolarlık servetle kumarhane kralı Sheldon Adelson'da bulunuyor. İlk 10 arasına girenler milyarderler arasında en dikkat çekici olanlar ise internet arama motoru Google'ın kurucuları Sergey Brin ve Larry Page. 18.5'er milyar dolarlık servete sahip olan iki kafadarın servetleri son 3 yılda tam 4 kat arttı. Sıralamaya bu yıl dahil olan 45 yeni kişinin yarısının servetini, özel yatırım şirketleri üzerinden kazandığı belirlendi. Bu yıl milyarderler sırlamasına giren en genç zengin ise John Arnold. 33 yaşında 1.5 milyar dolarlık kişisel servetine yön veren Arnold özel yatırım şirketi Centaurus'un enerji bölümünü yönetiyor.
Haberin fotoğrafları