kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

ABD petrolü 84 dolara vurdu!..

Petrol fiyatları rekora doymuyor. ABD ham petrolü 84 'la zirveden dönerken Brent petrolü dün 80.19 dolara yükselerek tarihi rekor kırdı ..
Son yedi gündür sürekli artan petrol fiyatları her geçen gün yükseliyor. Geçtiğimiz salı günü tarihinde ilk kez 81.2 dolara kadar yükselerek rekor kıran ABD ham petrol fiyatları 84 doları da aşarak rekor tazeledi. ABD Merkez Bankası'nın faiz oranını 0.50 puan düşürmesinin ardından hızlı yükselişini sürdüren petrol fiyatları dün de Meksika Körfezi'nde bölgenin yüzde 28'lik petrol ihtiyacını karşılayan platformun kasırga tehdidi nedeniyle faaliyetlerine geçici süre ara vermesiyle 84 doları aştı.

KASIRGA TEHDİDİ KORKUTTU
ABD ekonomisinin yavaşlayacağı ve dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'de talebin azalacağı yönünde haberler ile ABD ham petrolü fiyatları 81.63 dolara kadar geriledi. Londra'da işlem gören Brent tipi dün 80.19 dolara kadar yükselerek tarihinin en yüksek seviyesine tırmandı. Brent petrolde yaşanan 51 sentlik artış fiyatların yüzde 0.6 artmasına neden oldu. Meksika Körfezi'nde Shell, Exxon Mobil ve BP gibi petrol şirketleri günde 360 bin varillik üretim kapasitesine sahip platformlarda çalışanlarını boşaltma kararı aldı. Petrol analistleri geçtiğimiz hafta ABD petrol stoklarının 3.9 milyon varil düşmesine rağmen stoklarda herhangi bir sorun olmadığı belirterek, "ABD ekonomisindeki yavaşlama nedeniyle yeterli petrol stoku bulunuyor" dedi.