kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber Turu

TOBB: Tarihi siyasiler yazmamalı
TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları hakkındaki tasarıya, "Tarihin tarihçiler tarafından araştırılması gerekir. Tarihi siyasiler yazmamalı'' yorumunda bulundu. Hisarcıklıoğlu, ABD'de ikisi Cumhuriyetçi ve ikisi de Demokrat olmak üzere dört Kongre üyesi ile görüştüğünü aktardı. Hisarcıklıoğlu, "Ticari ilişkilerin gelişmesi, siyasi ve askeri ilişkilere destek verecek" dedi.

Tekel Sigara'nın ihalesi ekimde
ÖZELLEŞTİRME İdaresi, Tekel özelleştirmesiyle ilgili çalışmaları tamamlarken, yatırımcılarla ön görüşmeler başlatıldı. Hem ÖİB hem de Tekel Sigara'nın özelleştirmesinde danışmanlık hizmeti veren Citigroup, yatırımcılarla görüşüyor. Tekel'in sigara bölümü için, ekim ayında ihaleye çıkılması planlanırken, bu konudaki son kararı Özelleştirme Yüksek Kurulu verecek. Tekel'in Sigara İşletmeleri'nin özelleştirmesi varlık satışı yöntemi ile yapılacak. Bu çerçevede, İstanbul, Samsun, Tokat, Adana, Bitlis ve Malatya sigara fabrikaları özelleşecek. İhalede, fabrikalar içinde bulunduğu arazilerle birlikte satılacak.

Şimşek, yatırımcıları Türkiye'ye davet etti
DEVLET Bakanı Mehmet Şimşek, Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile gittiği Şikago'da, ekonomik çevrelerle temaslarda bulundu. Devlet bakanlığına getirildikten sonra ilk resmi yurtdışı gezisine çıkan Şimşek, Şikago'da, dünyanın önde gelen ekonomistlerinden ABD Merkez Bankası FED'in Şikago Merkezi Başkanı Charles Evans ile görüştü. Şikago'da ayrıca, uluslararası yatırımcılarla biraraya gelen Bakan Şimşek'in uluslararası yatırımcıları, siyasi ve ekonomik istikrar açısından en çok tercih edilen ülkelerden olan Türkiye'de, daha çok yatırım yapmaya davet etti.