kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bombalar ve kuş gribi turist kaçırdı

Yeni Haber
İngiliz Daily Telegraph gazetesi terörist eylemler ve yeniden ortaya çıkan kuş gribi salgını dolayısıyla Türkiye'ye giden turistlerin azaldığını, iki İngiliz turizm firmasının da battığını belirtti.

Daily Telegraph'ta "Bombalar ve kuş gribi turistleri Türkiye'den uzak tutuyor" başlıklı bir haber yayınlandı. Jeremy Skidmore'un haberinde, "Çok sayıda tatilci bu yaz Türkiye'de uzak kaldı" denildi. Terörist saldırı korkusu ve kuş gribi etkisiyle turistlerin Türkiye ziyaretlerinden caydıkları belirtilen haberde, "Birçok şirket Türkiye'de haftada 50 sterlinden daha az fiyata paket tatil indirimi yaparken, Türkiye'ye seyahat alanında uzmanlaşmış iki şirket iflas etti" denildi.

Thames bölgesinde yerleşik "Perfect Choice" adlı, yurtdışında 500, sözleşmeli bin 250 turistin sorumluluğunu almış şirketin birkaç gün önce iflas ettiği, Kent bölgesi kökenli "Fly Brits" seyahat acentasının da yurtdışındaki 200 turist ve sözleşmeli 250 turistin sorumluluğu üzerindeyken çalışmalarına ara vermek zorunda kaldığı belirtildi. Her iki firmanın da hava seyahat lisansı bulunduğu, yurtdışındaki turistlerin bu yüzden evlerine dönebilecekleri kaydedildi. Daily Telegraph'taki habere şöyle devam edildi:

"Tur operatörleri, Marmaris ve Antalya'da geçen ağustos ayındaki bombalamalar ve nisan-mayıs aylarındaki diğer patlamalardan sonra İngiliz tatilcilerin, yaz güneşi için değişik yer arayışına girdiklerini bildirdiler. Bu eğilim şubat ayında ülkenin güneydoğusunda yeni kuş gribi salgına ilişkin haberler dolayısıyla güçlendi. Telegraph Travel birimi haziran ayında Türkiye'ye yönelik düzinelerce haftalık seyahat paketinin 50 sterlinin altında indirimli fiyatla satıldığını bildirmişti. İngiliz Seyahat Acentaları Birliği sözcüsü Türkiye'de daha önceki kuş gribi salgınının 2006 yılında patlak verdiğini ve turistleri alternatif destinasyon aramaya yönlendirdiğini kaydetti."


OTOPARKTAKİ MİNİBÜS

Geçen yıl ağustos ayında Marmaris'te meydana gelen patlamalarda 21 kişinin yaralandığı, bunların içinde 10 İngilizin yeraldığı, bu yıl nisan ve haziran ayları arasında altı küçük bombanın bulunduğu, 11 Eylül'de polisin Ankara'da taşıta yüklü büyük miktarda bomba ele geçirdiği hatırlatılan makalede, "İngiltere dışişleri bakanlığı, turistleri Türkiye'deki terör tehdidinin yüksek olduğu konusunda uyarmaya devam ediyor ve 'Saldırılar hükümet ve güvenlik hedeflerine yönelmiştir, ancak restoranlarda, toplu taşım ve diğer kamusal bölgelere de yönelebilir' açıklamasını yapıyor" denildi.

Makalede ayrıca, gazete okurlarının da takdir ettiği bir firma olan "Tapestry Holidays" adlı Türkiye'ye seyahatte uzmanlaşmış bir firmanın, geçen yıl gelirlerinde meydana gelen düşüş ve internet firmalarının artan rekabeti karşısında kapandığı belirtildi. Firma kapanışından üç ay sonra Travelzest firması tarafından satın alındı ve bir internet seyahat şirketi olarak çalışmasını sürdürdü. (ANKA)