kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Türk hacker ABD'de anma sitesini bloke etti

Yeni Haber
Bir Türk hackeri, ABD'deki bir Vietnam anma sitesini bloke etti. Siteye "milliyetçi" bir video ve mesajları koyan hacker, mesajlarda Kürt, ABD, İsrail ve Ermenistan karşıtı ifadelere yer verdi.

Washington Post gazetesine göre, "Türk milliyetçiliğini" teşvik eden bir hackerin, ABD'deki www.thewall-usa.com Vietnam anma sitesini bloke etti.

Hackerin siteye bir video ve bir mesajı koyduğunu belirten gazete, söz konusu siteye girenlerin "Tümü kırmızı, Türk bayrağından bir simge ile süslenen" bir sayfa, kısa bir video ile Türkçe ve İngilizce mesajlar ile karşılaştıklarını kaydetti.

İngilizce mesajların, Kürt, ABD, İsrail ve Ermenistan'a yönelik sert ifadelerin yer aldığını belirten gazete, Türkçe mesajda "Çanakkale şehitlerimizin eşiti veya benzeyeni var mı?" diye sorulduğuna dikkat çeken gazete, hackleme olayının site kullanıcılarınca FBI'ın yanısıra diğer bazı ABD örgüt ve derneklerine ihbar edildiğini kaydetti.

Bunun ardından sitenin eski haline getirildiğini anlatan gazete, Washington'daki Türk Büyükelçiliği sözcüsünün "hacklemenin orgütlü bir grubun işi gibi gözükmediğini söylediği"ni de aktardı.

(ANKA)