kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sonbahar yağmurları geliyor

Yeni Haber
Balkanlar üzerinden gelen yağışlı hava kütlesine bağlı olarak bugün Trakya'da görülecek yağışlar, hafta boyunca yurdun tamamını etkisi altına alırken hava sıcaklıkları 6-8 derece azalacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yağışların Cuma günü Marmara ve Batı Karadeniz'de, Cumartesi günü Marmara, Batı Karadeniz ile Afyon Kütahya ve Eskişehir çevrelerinde, Pazar günü ise Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz ile İç Anadolu'nun kuzeybatısında aralıklarla devam edeceği belirtildi.

Yurdun batı kesimlerinde görülen sağanak şeklindeki yağışların oluşturacağı su baskını, sel ve taşkınlara karşı vatandaşlar uyarıldı.

FIRTINA UYARISI

Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Batı Karadeniz'in batısı, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette esmekte olan rüzgar bugün öğleden sonra kuvvetlenerek 5 ila 7 kuvvetinde fırtınamsı rüzgar'a, çevirecek.

Rüzgar, gece saatlerinde hızını artırarak Batı Karadeniz'in batısı ve Kuzey Ege'de 6 ila 8 kuvvetinde fırtınaya dönüşmesi beklenmektedir. Fırtına nedeniyle denizciler ve ilgililer, uyarıldı.

İstanbul'da yarından itibaren yağışlı ve serin hava koşulları etkili olurken, Ankara'da bulutlanma olacak. Hafta sonu da Marmara Bölgesi ve Karadeniz kıyılarında yağmur görülecek.