kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Güneydoğu'da büyük operasyon

Yeni Haber
Şırnak'ın Beytüşebbap ilçesi yakınlarındaki Kato Dağı'nda terör örgütü PKK üyeleri ile çıkan çatışmada, 5 terörist öldürüldü.

Edinilen bilgiye göre, güvenlik güçlerince bölgede sürdürülen operasyonlarda bir grup teröristle sıcak temas sağlandı. PKK'lı
teröristlerin 'teslim ol' çağrısına ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.

ŞIRNAK'TA SINIR BÖLGELERİNE TANK SEVKİYATI ARTIRILDI

Şırnak'ta PKK terör örgütüne karşı başlatılan operasyon hava ve kara destekli devam ediyor.

Kobra ve süper kobra helikopterlerinin havadan destek verdiği operasyonda, örgütün sonbaharda kış üslenmeleri önleniyor.

Şırnak'ta 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nın yönettiği operasyonlara bölgede bulunan Bolu Dağ Komando Tugayı, diğer tugaylar ile köy korucuları da katılıyor. Operasyon kapsamında, Şırnak ve Hakkari arasındaki dağlık alana komandolar indirilirken, bölge, yerden verilen koordinatlarla havadan kobra helikopterlerle bombalanıyor.

Cudi ve Gabar dağlarındaki operasyonlar da genişleyerek devam ederken, operasyonların bir süre önce süresi uzatılan geçici güvenlik bölgelerinde yoğunlaştığı belirtiliyor.

Operasyonlara, bölgede bulunan tugayların yanı sıra bölgeyi çok iyi bilen geçici köy korucularının da yer aldığı yaklaşık 10 bin asker katılıyor. Yer yer sıcak çatışmaların yaşandığı Kato Dağı bölgesinde 10'a yakın terörist öldürüldüğü iddia edildi.

Yürütülen askeri operasyon çerçevesinde, tren yolu ile Nusaybin'e getirilen çok sayıda tank askeri TIR'larla bölgeye konuşlandırılmaya başlandı.

Dün akşam saatlerinde Cizre şehir merkezinden Şırnak'a doğru götürülen tanklar sınıra yakın karakollara konuşlandırıldı.

Tankların geçişleri esnasında yol güzergahında geniş güvenlik önlemleri alındı.

CHA