kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Birinci gün

Gül, kızına çeyizlik İngiliz kumaşı aldı

Cengiz UYSAL-Ceyda KARAASLAN /LEFKOŞA
Cumhurbaşkanı Gül'ün askerlerle bir araya geldiği saatlerde, First Lady alışveriş yaptı. Hayrünnisa Gül, KKTC'den kızı Kübra Gül için İngiliz kumaşından aldı..
First lady Hayrünnisa Gül, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri'nde askerle bir araya geldiği saatlerde alışveriş yaptı. KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın eşi Oya Talat'la birlikte Girne'nin alışveriş merkezlerini gezen Hayrünnisa Gül'ün en çok ilgi gösterdiği mağazalar ise İngiliz kumaşları satan butikler oldu. First Lady, evlilik hazırlıkları yapan kızı Kübra Gül'ün çeyizi için İngiliz kumaşı satın aldı. Hayrünnisa Gül, Kıbrıs gezisinin ikinci gününde, Oya Talat'la birlikte ilk önce Girne Kalesini gezdi. Daha sonra arabayla Girne'nin ünlü caddesi Ziya Rızkı'ya geçen Hayrünnisa Gül, caddede yürüyerek dolaşmayı tercih etti. Scabal, Jean Patou, Pierre Cardin ve Carlton gibi ünlü İngiliz ve Fransız kumaş markalarını satan iki mağazada 45 dakika kadar kaldı.

"GERÇEKTEN GÜZEL"
Bu arada First Lady'i yakından görme fırsatı bulan Kıbrıslı Türk kadınların kendi aralarında "Gerçekten güzel kadınmış. Ekranda göründüğünden daha alımlı" dedikleri duyuldu. First Lady, yürürken gördüğü çocukların kafalarını okşayarak sevdi. Alışverişini bitirdikten sonra yine çocuklarla ilgilenmeyi tercih eden First Lady, S.O.S. Çocuk Köyü'ne giderek buradaki yetimhaneyi ziyaret etti. First Lady, KKTC Cumhurbaşkanlığı'nda yapılan resmi uğurlama törenine de katılmayarak direk Ercan Havalimanı'na geçti. Sabah saatlerinde Girne Kalesi'ni gezmek üzere otelden ayrılmak isteyen Hayrünnisa Gül, lobide gazetecilerin beklediğini duyunca korumalar First Lady'i gazetecilerden kaçırmak için farklı bir kapıdan çıkardı. Cumhurbaşkanı Gül, KKTC ziyareti boyunca konakladığı Girne'deki Mercure Otel'in anı defterini imzaladı. Gül deftere şunları yazdı: "Önce temelini attığım daha sonra açılışında bulunduğum Mercure otelinde bugün rahat bir gece geçirdik. Kıbrıs ekonomisine büyük katkı sağlayacağına inandığım bu yatırımı gerçekleştirenleri ve yönetenleri tebrik ediyor, başarılar diliyorum"