kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yeşim Salkım için yakalama emri

Yeni Haber
Şarkıcı Yeşim Salkım hakkında, manken Güzide Duran'a ilişkin bazı beyanlarında hakaret unsuru bulunduğu iddiasıyla açılan dava kapsamında ifadesinin alınabilmesi için yakalama emri çıkartıldı.

İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Yeşim Salkım katılmadı. Duruşmada, şikayetçi Güzide Duran ise hazır bulundu. Duruşmada şikayeti sorulan Duran, şarkıcı Salkım ile hiç yüz yüze görüşmediğini ve Salkım'ın kendisi hakkında söylediği sözleri kamuoyundan öğrendiğini belirterek, şöyle konuştu:

''Onun eski eşi olan İlker İnanoğlu benim de eski erkek arkadaşım. İnanoğlu ile 5 yıl birlikte yaşadım. Ancak ayrıldıktan sonra hiçbir bağım kalmadı. O da Yeşim Salkım ile evlendi. Salkım'ın hiç anlayamadığım bir şekilde defalarca hakaretine uğradım. Kamuoyunda beni küçük düşürmeye çalıştı. Şikayetçiyim'' dedi.

Salkım'ın avukatı Ahu Savaşkan ise müvekkilinin Bozcaada'da film çekiminde bulunduğu için duruşmaya gelemediğini ifade ederek, mahkemeye bu konuda bir belge sundu.

Yeşim Salkım hakkında 18 Aralık 2006 tarihinde davetiye çıkarıldığını ve avukatlarınca yaklaşık bir yıldır değişik mazeretler sunulduğunu kaydeden hakim, sanığın savunmadan kaçtığının anlaşıldığını belirterek, Yeşim Salkım hakkında ifadesinin alınması amacıyla yakalama emri çıkarılmasına hükmetti.

Duran'ın, suçtan zarar görmesi ihtimalini göz önüne alarak davayı ''katılan'' sıfatıyla takip etmesine karar veren hakim, duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Güzide Duran hakkında, internet sitelerinde ve gazetelerde çeşitli açıklamalarının yer aldığı anlatılan Yeşim Salkım'ın, bazı beyanlarında ''hakaret unsuru'' bulunduğu ifade edilerek, Salkım'ın 3 ay ile 2,5 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

(AA)