kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Çekim' yasası değil titreşim' yasası var!

HATİCE UTKAN MAGAZİN
Ünlü bilimadamı Fred Alan Wolf nam-ı diğer Dr. Kuantum GÜNAYDIN'a konuştu: İstediğimiz her şey birbirini çekseydi, dünya büyük bir kaos içinde olurdu. Oysa düşünceler birbiriyle titreşir. Bu yüzden çekim değil 'titreşim' yasası demek daha doğru olur ..
Kuantum Fiziği'ni anlatmak için İstanbul'a gelen ve dün verdiği seminerin ardından bugün yine Swiss Otel'de konuşma yapacak olan Dr. Kuantum yani Fred Alan Wolf, "Çekim yasasını bir kenara bırakın asıl önemli olan 'titreşim yasası'dır" dedi. Anka Kişisel Gelişim ve Danışmanlık Şirketi tarafından davet edilen Wolf, Amerika'nın en ünlü bilim adamlarından biri... 'Kuantum fiziği'yle ilgili toplam 11 kitap yazdı. Dünyayı ayağa kaldıran 'The Secret' kitabındaki söylemlerinin kesilip biçilerek kullanıldığından şikayet edip "Kitap tamamen saçmalık" dedi. Aynı zamanda 'Secret' isimli belgeselde de yer alan Wolf GÜNAYDIN'a konuştu...

DÜNYANIN KURALI VAR
* 'Secret' için saçmalık dediniz. 'Çekim Yasası'na; iyi düşünce iyi düşünceyi, kötü düşünce kötü düşünceyi çeker fikrine inanmıyor musunuz?
Bir taraftan bakıldığında 'çekim yasası' doğru olabilir ama aynı zamanda 'itme yasası' da vardır. Eğer, istediğimiz her şey birbirini çekseydi, dünya büyük bir kaos içinde olurdu. Bu yüzden, çekim yasası benzetmesi iyi bir benzetme değil. Tüm bunların yerine 'titreşim yasası' var diyebiliriz. Çünkü düşünceler birbiriyle titreşir. Mesela büyük rock konserlerinde herkes grupla beraber şarkıyı söyler, böylece müzik her yere dağılır ve her yerden duyulur.

* Yani 'Secret'ta yazıldığı gibi; 'bir şeyi çok iste, inan ve gerçekleştir' doğru değil mi?
Tabii ki hayır. Dünyada herkes istediğine kavuşabilseydi, hayat çekilmez olurdu. Bu dünyanın kuralları var; biri de direnme yasası! Bu yasa çok önemlidir. İnsanlar her istediklerini sadece çok istiyorlar diye elde edemezler. Secret'ta bahsedilen bu yasa, büyük bir yanlış anlaşılmadır. İnanmamalısınız.

SINIRLAMAK İYİ DEĞİL!

* Siz hem kitapta hem de belgeselde yer aldınız ve buna inanmadığınızı söylüyorsunuz...
'Çekim yasası'na gerçekten de inanmıyorum. Benim söylediğim birçok yorumu kestiler ve eksik girdi. Kitapta ise çok küçük bir yerde yer alıyorum. Orada da sadece kuantum fiziğiyle ilgili konuştum. Söylediklerimin çekim yasasıyla ilgisi yoktur!

* "Eğer hayatımızda kendimizi ve etrafımızdaki şeyleri yargılamazsak ve sınırlamazsak daha çok şey görürüz" fikri doğru değil yani?
Tam olarak değil. Eğer hayatınızı sınırlamazsanız daha fazla olasılık görürsünüz. Diğer olasılıkları görmek çok önemlidir ve bunları gördüğünüzde kendinizi değiştirebilirsiniz. Kendinizi sorgularsanız aynı zamanda sınırlarsınız ve görmeniz gerekenleri göremezsiniz.

* Peki bir konu üzerine çok çalışırsak başarılı olamaz mıyız ve istediğimizi elde edemez miyiz?
Bunun çok çalışmayla alakası yok; yaptığınız işi sevmekle ilgisi var. Eğer tüm enerjini yaptığın işe verirsen o konuda en iyisi olabilirsin.

* Ya kader?
Kader vardır. Ama kişinin kaderinde de birçok olasılık vardır.