kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

Erkekler sağmal inek mi?

İki tür alem var. Birincisi; Hayvanlar alemi. İkincisi; İnsanlar alemi. Sizin de bildiğiniz gibi hayvanlar aleminde 'çeşit çeşit hayvanlar' var. Benim ise en çok ilgimi çeken hayvan; 'öküz'le, onun biricik eşi 'inek' olmuştur hep. Öküz, çoğu zaman; insanoğluna bile adını vermiştir. Mesela; 'Öküz koca, öküz herif, öküzün teki, benim öküz kafalım gibi.' Yani her iki alemde de öküz, 'erkek' olur. Peki, hayvanlar aleminde süt veren hayvanın adı nedir? İnek! Bu alemde anlaşıldığı gibi öküz öküzlüğünü yapar, inek de sütünü verir. Buraya kadar anlaşılmayan bir şey var mı? Yok. Çünkü her şey normal. Esas normal olmayan insanoğlu alemi.

NAFAKA ÖDE
Bu alemde erkek, hem erkekliğini yapar hem de sütünü verir. Peki erkeğin sütünü sağan kim? Kadın! Ben bu erkeklere ne yazık ki "sağmal inek!" diyorum. Kanunlar bile "kadının hakkını koruyacağım" diye, erkek milletini inek gibi sağmakta! Adam, asgari ücretle çalışıyor. Üstelik ortada çoluk çocuk da yok. Kadın adamdan boşanıyor. 'Devlet baba', boşanan kadını bir de ödüllendiriyor. Erkeği ise cezalandırıyor. Neymiş efendim; erkek, boşandığı kadına 'nafaka' ödeyecekmiş. Bu şimdi erkeğe reva mı? Adamın evliliği zaten olmayan para yüzünden bitmiş. Üstelik evini de karısına bırakmış. Eskiden kadın evi terk edip giderdi, şimdi ise erkekler evi terk edip gidiyor. Erkeğin önceden kurduğu bu düzeninin üstüne de, başka bir 'öküz adam!' gelip oturuyor. Nasıl mı? Anlatayım...

HAK VERİLMEZ ALINIR
Geçen sene arkadaşım eşinden boşandı. Mahkeme, kadına nafaka bağladı. Arkadaşım bir gün, o acı gerçeği öğrendi. Hatta, iki acı gerçeği öğrendi desek daha doğru olur. Birincisi; eski eşi, arkadaşımın ona bıraktığı evde başka bir adamla yaşamaya başlamıştı. İkincisi; eski eşi, iş bulup çalışmasına rağmen hâlâ nafaka almaya devam ediyordu. Nasıl mı? İşyerinde kendi isteğiyle sigortasız çalışarak... Anlayacağınız 'çift maaş!' Zavallı adam kafayı yedi. Eski eşine bıraktığı evin üstüne bir bardak soğuk su içti. Düşünsenize, adamın biri senin evinde eski eşine 'kur!' yapacak; içtiği o kahvenin parası da senin nafaka paranla alınacak. Hayvanlar aleminin adaleti ne yazık ki bizde yok. Bizim alemde sütü veren her nedense erkek oluyor! Allah aşkına, kadın-erkek eşitliğine bir bakar mısınız! Sonra da o eşitlikçi kadınlar meydanlarda slogan atıyor: "Hak verilmez, sağmal ineklerden süt sağılır!" diye. Kadınların bu sloganı karşısında 'sağmal inekler' ne mi yapıyor? "Ört ki ölem!.." diyor.